Den tyske offentlige kringkasteren Deutsche Welle melder at ulovlig innvandring igjen er på et rekordhøyt nivå.

Offisielle data utgitt av det tyske forbundspolitiet på lørdag viste at minst 21.366 personer tok seg ulovlig inn i Tyskland i september 2023.

Dette er det høyeste antallet illegale migranter som er registrert til landet siden februar 2016. Da ankom 25.650 ulovlige innvandrere fra hovedsakelig muslimske land etter toppen av den såkalte «flyktningkrisen» i 2015 og 2016. Tallene følger en trend med stadig høyere antall illegale migranter hittil i år.

Politidata viser at 92.119 personer tok seg ulovlig inn i Tyskland mellom januar og september 2023. Dette setter landet på sporet til å overstige de 112.000 menneskene som tok seg ulovlig inn i 2016.

Ulovlig migrasjon har lenge vært et tema for het debatt i Tyskland og over hele Europa. Så langt virker det som om politikerne ikke kan eller vil gjøre noe effektivt for å stoppe den kontinuerlige strømmen av migranter til Europa.

Samtidig anser nesten tre fjerdedeler av tyskerne innvandring fra islamske land som en høy sikkerhetsrisiko. Dette ifølge en meningsmåling bestilt av avisen Bild. Undersøkelsen fant at 71,1 prosent av tyskerne mener at innvandrere fra land med sterk islamsk innflytelse utgjør en «sikkerhetsrisiko for Tyskland». Kun 9,1 prosent svarte nei. Ytterligere 19,8 prosent svarte ikke.

Tyskland: Ny rekord i antall gjengvoldtekter, skjer minst to ganger per dag

Polsk statsminister: Afghaner som voldtok ung polsk mann i Tyskland skyldtes EUs «åpne grenser»

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.