Polens statsminister Mateusz Morawiecki offentliggjorde på terskelen til det europeiske toppmøte i Granada, et «absolutt veto» mot EUs migrasjonspakt.

– En vanvittig plan som vil oversvømme Warszawa

Den polske regjeringssjefen sier at han vil reise til Granada for «å presentere et standpunkt mot migrasjonspakten til tross for utpresning», for å forsikre at Polen «skal forbli et trygt og fredelig sted».

Morawiecki bekrefter med det sitt standpunkt fra noen dager siden, mot «byråkratene i Brussel og deres egentlige sjefer, de i Berlin», som forsøker «å gjennomføre en vanvittig plan» som vil «oversvømme Warszawa med ulovlige innvandrere».

Polen gjentok sin avvisning av EUs prosjekt om å omfordele migranter med tvang og kunngjorde at landet vil foreslå en «pakt for sikre grenser» med felles retningslinjer for alle medlemslandene, inkludert en reform av det europeiske grensebyrået Frontex.

Warszawa avviser også at land som nekter å ta imot migranter, skal betale 20.000 euro for hver person de avviser. Polen har ifølge Morawiecki, allerede vist solidaritet ved å ta imot millioner av ukrainske flyktninger.

– En plan om å åpne Europas grenser 

Polens statsminister beskyldte nylig Brussel for å ha en plan om å «åpne Europas grenser gjennom en pakt» og advarte om at avtalen ville føre til «skyting, angrep og opptøyer» i Polens gater hvis EU får gjennomført planen.

Polens konservative regjeringsparti Prawo i Sprawiedliwość (PiS, Lov og rettferdighet) har utlyst folkeavstemning samtidig med valget 15. oktober. De vil spørre polakkene om de støtter å «slippe inn tusenvis av ulovlige migranter fra Midtøsten og Afrika i henhold til det europeiske byråkratis tvangsflyttingsmekanisme».

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.