Foto: Czarek Sokolowski / AP / NTB.

Polen og Italia jobber sammen for å stanse den ulovlige innvandringen til Europa, ikke for å administrere den, sa Italias stats­minister Giorgia Meloni under et besøk hos Polens stats­minister Mateusz Morawiecki onsdag.

Melonis formulering inneholdt med det en liten brodd mot den konvensjonelle sjargongen i Brussel og andre globalist­kretser, der det heter seg at migrasjon er et fenomen som ikke kan styres, bare administreres.

Ifølge Meloni er begge lands mål å forhindre at migranter kommer ulovlig til Europa, melder RAI News.

Melonis besøk hos Morawiecki tolkes som et forsøk på politisk balanse­kunst hos den italienske stats­ministeren, som vil forsikre Polens regjerings­sjef om at det ikke er substansiell uenighet mellom dem om den europeiske migrasjons­politikken, selv om Italia stemte for EUs nye asylpakt under forrige EU-toppmøte, mens Polen og Ungarn stemte imot.

Under toppmøtet sa Meloni at hun ikke ville kritisere Polen eller Ungarn, og under besøket i Warszawa gjentok hun at hun beundrer alle som forsvarer sine nasjonale interesser. På presse­konferansen etter møtet i den polske hoved­staden sa den italienske stats­ministeren at Polen og Ungarn ikke får den anerkjennelsen de fortjener fra EU for å ha mottatt et høyt antall krigs­flyktninger fra Ukraina.

Morawiecki sa på sin side at Polen kommer til å holde en folke­avstemning, sånn at polakkene kan si om de ønsker at EU eller Polen selv skal avgjøre den polske innvandrings­politikken.

«For EU burde medlems­landenes sikkerhet være en prioritet, for hvis vi ikke kontrollerer den ulovlige innvandringen, risikerer vi å se det samme i våre gater som vi nå ser hos andre medlems­stater», sa den polske stats­ministeren med dårlig skjult adresse til opptøyene Frankrike siden tirsdag i forrige uke.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.