Brått ble Frankrike forvandlet til en multikulturell krigssone. I en uke har landet opplevd uroligheter som de selv med hærens hjelp ikke har kunnet kontrollere. 

Løsninger kan synes fjernt, men fra Marine Le Pen kommer et første forslag:

– Steng landegrensene umiddelbart for masseinnvandring.

5800 forsikringskrav så langt

Pr. tirsdag morgen klokken 05 var knapt 6000 biler, 39 busser og en T6-trikk satt i brann, ti trikkeholdeplasser ødelagt, mer enn 1000 butikker vandalisert, angrepet eller satt i brann, 1105 bygninger brent eller plyndret, 269 politistasjoner og gendarmerier angrepet, 18 rådhus, én barnehage, to samfunnshus, tre kultursentre og to biblioteker, 243 skoler er skadet, 60 av dem alvorlig skadet, ti ødelagt, 150 postkontorer er skadet, 80 av La Banque Postales minibanker ødelagt og samme antall postkontorer stengt på grunn av ødeleggelser, 370 bankfilialer angrepet, mer enn 1000 butikker er vandalisert eller satt i brann.

Tirsdag meldte France Assureurs at de 5800 forsikringskravene som så langt var mottatt vil koste forsikringsselskapene «minst 280 millioner euro».

Ifølge det franske justisdepartementet var 3915 personer arrestert siden fredag. 60 prosent av dem hadde ikke noe kriminelt rulleblad og gjennomsnittsalderen var 17 år.

– Anarkistisk masseinnvandring

Opprørerne hevder de blir rasistisk behandlet. Kritikerne viser til flere tiårs masseinnvandring til Frankrike. Marine Le Pen foreslår derfor å stenge grensene med øyeblikkelig virkning. 

– Landet vårt brenner. Det blir plyndret. Vi har alltid advart mot dette. Dessverre har vi fått rett. Det første som må stoppes er den anarkistiske masseinnvandringen.

Ifølge henne er opprørerne respektløs overfor myndighetene og «legitimerer hatet til vårt folk». Hun kaller dem et «helvete» som skaper «kaos» i forhold til sikkerhet, økonomi og lovgivning.

Opptøyene i Frankrike viser at også «moderate» muslimer som tar til orde for sekularisme i Vesten, men støtter islamisme i hjemlandene, har liten kjærlighet til de land som har adoptert dem i Vesten. Om man går sosiale medier efter i sømmene fordømmer ikke muslimer sine trosfellers opptøyer, vold og plyndringer, de unnskylder dem.

Frankrike har gjort seg skyldig i kolonisering, USA er skyldig i «krigen mot terror», Canada er USAs håndlanger, i Sverige brenner de Koranen, generelt er vi i Vesten kollektivt skyldig i systemisk rasisme og islamofobi. 

Kaos, terror og vold

Ingen andre samfunn forsvarer og rettferdiggjør sin dårlige oppførsel som dette. Kineserne gjør ikke opptøyer i Londons gater på grunn av opiumskrigene, hinduer gjør ikke opptøyer i Storbritannia på grunn av koloniseringen av India. Kaos, terror og vold er forbeholdt den islamske verden.

Polen og Italia jobber sammen for å stanse den ulovlige innvandringen til Europa, ikke for å administrere den, sa Italias stats­minister Giorgia Meloni under et besøk hos Polens stats­minister Mateusz Morawiecki onsdag:

– Vi vil stoppe den ulovlige innvandringen, ikke administrere den

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.