Nytt

En gruppe på fem unge muslimer, fire barn og en 14-åring, stormet julaften inn i Mariakirken i Mönchengladbach-Rheydt og forstyrret gudstjenesten, melder Rheinische Post, en stor regionavis i Nordrhein-Westfalen. Øyenvitner forteller at de fem fornærmet medlemmer av menigheten blant annet ved å rope «Scheiß-Christen» (drittkristne).

Klokkeren fikk fatt i to av de fem, og sogneprest Manfred Riethdorf tok en alvorsprat med dem.

«I sakristiet gjorde jeg det klart for dem hvordan man oppfører seg i en kirke. Allerede i morgen vil jeg sannsynligvis ta kontakt med foreldrene for å snakke både med dem og de unge om det inntrufne».

Politiet ble tilkalt, og etter å ha snakket med foreldrene til de to pågrepne, greide politiet å identifisere de tre andre urostifterne.

En talsmann for politiet avslo å kommentere hvorvidt det dreide seg om en bevisst handling for å forstyrre gudstjenesten på julaften, eller om det hele var tankeløse guttestreker.

Sognepresten har anmeldt ordensforstyrrelsen til politiet, noe han først og fremst kaller et «signal», også tatt i betraktning at det bare er 14-åringen som er over den kriminelle lavalder.

 

Ruhestörung in Rheydter Marienkirche