Walter Lübcke (1953–2019). Stillbilde: Die Welt / YouTube.

Mannen som er siktet for å ha skutt og drept den tyske lokalpolitikeren Walter Lübcke i begynnelsen av juni, har tilstått forbrytelsen i politiavhør. Det bekrefter Tysklands innenriksminister Horst Seehofer (CSU) overfor Die Welt, etter at informasjonen var blitt lekket til avisen av kilder med innsyn i saken.

Den siktede 45-åringen identifisert som Stephan E. sier at han handlet alene. Påtalemyndigheten går ut fra at han hadde et høyreekstremt motiv, men etterforskningen fortsetter. Drapsvåpenet er ennå ikke funnet.

Innenriksminister Seehofer omtaler ugjerningen som et politisk mord.

45-åringen har tidligere vært aktiv høyreekstremist, og stod i 2009 på en liste over voldsparate ekstremister. De siste ti årene hadde han imidlertid ikke foretatt seg noe påfallende.

DNA-funn knytter Stephan E. til mordet, melder Deutsche Welle, som også opplyser at 45-åringen tidligere er straffedømt for angrep på minoriteter.

Spekulasjoner om et politisk motiv for drapet på Walter Lübcke oppstod umiddelbart etter at ugjerningen ble kjent. Lokalpolitikeren pådro seg vrede da han under et offentlig møte i 2015 sa at folk som ikke likte at det kom asylsøkere til lokalsamfunnet deres, kunne forlate Tyskland.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.