Walter Lübcke (1953–2019). Stillbilde: Die Welt / YouTube.

Tysk politi har arrestert en yngre mann som er mistenkt for å ha myrdet CDU-politikeren Walter Lübcke i Kassel-distriktet i Hessen natt til forrige søndag.

Lübcke og den arresterte mannen skal ha kjent hverandre, men det er uklart hva slags kontakt de to hadde, opplyser Frankfurter Allgemeine.

Det var analyser av den drepte politikerens personlige data, ikke minst mobiltelefonen hans, som satte politiet på sporet av den unge mannen.

Et politisk motiv for ugjerningen fremstår dermed som lite sannsynlig.

Lübcke vakte nasjonal oppsikt da han under et folkemøte i 2015 om en forestående massiv ankomst av asylsøkere i et lite lokalsamfunn uttalte at de som ikke var tilfreds med situasjonen, stod fritt til å forlate Tyskland.

Forsamlingen reagerte med sinne på uttalelsen, og Lübcke mottok trusler etterpå. I tiden etter mordet har den avdøde politikeren også blitt grovt sjikanert for sin opptreden under møtet i 2015. Men drapet ser altså ut til å være motivert av noe privat.

Oppdatering: Die Welt melder søndag at den arresterte mannen nå er blitt løslatt, da det ifølge politiet ikke finnes indikasjoner som knytter ham til drapet. Etterforskningen fortsetter.

 

Lei av Facebook? Følg oss på MeWe, da vel!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.