Svensk politi sperret av deler av parken der en 18 år gammel mann ble funnet drept natt til søndag. Den drepte skal ha vært en kjenning av Stockholms-politiet, og knyttes til flere blodige konflikter med drap og eksplosjoner. Skjermbilde Expressen.

En 18-åring som ble funnet drept i Skärholmen i Stockholm hadde blitt skutt gjentatte ganger. Ifølge Expressens opplysninger var 18-åringen en del av den indre kretsen i en av landets mest kriminelle gjenger.

Politiet har startet foreløpig drapsetterforskning etter at mannen ble funnet natt til søndag. Ifølge Expressens opplysninger er offeret en kjenning av politiet. 18-åringen skal ha vært et sentralt medlem av en stor gjeng i Stockholm, og blir beskrevet som en form for gjengleder.

De siste årene har gjengen vært involvert i flere blodige konflikter med flere drap og eksplosjoner. Politiet har så langt svært lite informasjon, men oppgir til avisen at dette er en «alvorlig forbrytelse».

Den drepte 18-åringen er også knyttet til et høyt profilert drap på en annen gjengleder tidligere i år. Politiets mistanke da var at det var en intern konflikt.

Natt til søndag ble han, ifølge Expressens opplysninger, skutt med flere skudd. Ingen personer er blitt arrestert.

Den nå døde gjenglederen har vært involvert i flere forbrytelser og bodde i et såkalt SiS-hjem, skriver avisen. Forkortelsen SiS står for Statens institutionsstyrelse, og SiS-hjemmene er lukkede ungdomshjem der beboerne bor på tvangsvedtak.

Så sent som i september søkte 18-åringen om å bli flyttet fra det lukkede ungdomshjemmet til en åpen variant. Den anmodningen ble avvist med den begrunnelse at det fremdeles var grunner til at 18-åringen ble tatt hånd om i en «lukket enhet».

Sverige i endring. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.