Etter eksplosjonen ved et bolighus i Johannelund i Linköping. Foto: Jeppe Gustafsson/TT / NTB

Natt til torsdag rykket politiet i svenske Linköping ut til en eksplosjon ved et bolighus. En mann i 30-årene er mistenkt og pågrepet for drapsforsøk.

De første meldingene om eksplosjonen ved en flermannsbolig i bydelen Johannelund kom rett før klokken 1 natt til torsdag. Ifølge avisa Östgöta Correspondenten ble et vindu blåst ut.

NTB-TT melder om saken.

Document omtalte dette smellet tidligere, se under. Nå har politiet kommet et godt steg videre i saken.

Det viser seg at ingen personer ble skadd av eksplosjonen, men at den gikk hardt utover den nærmeste bygningen.

– Den har forårsaket en del materielle skader, men ingen personskader, forteller Oscar Öster, befalhavende i politiet.

Politiet har åpenbart prioritert saken høyt, etter mange oppslag om at det ikke gjøres nok med den eskalerende gjengkriminaliteten og det som minner om krigstilstander i Sverige.

Man kan allerede torsdag formiddag vise til en pågripelse.

Saken etterforskes som drapsforsøk, og en mistenkt mann på 35 år er pågrepet, ifølge politiet.

Linköping ligger rundt 20 mil sørvest for Stockholm, og har ved flere tidligere anledninger stått i fokus for det man ser som grov kriminalitet utført av innvandrerdominerte nettverk.

Disse nettverkene er ofte i «krig» med hverandre, og det å fyre av sprengladninger ved rivalenes boliger, virker å være en hyppig benyttet taktikk for å spre frykt og skape «respekt».

Drapsmistenkt 17-åring

Ifølge den svenske avisa Corren har en 17 år gammel gutt som er mistenkt for tre drap i Stockholmsområdet, bodd på adressen der det smalt. Slektningene til gutten er fortsatt registrert der.

– Det er opplysninger vi må sjekke, men jeg vil ikke konkludere om noe motiv ennå, sier politiets pressetalsmann Marcus Anefur.

Han sier at adressen har vært av interesse for politiet.

– Vi har hatt en viss form for overvåking av stedet.

17-åringen sitter for tiden varetektsfengslet for å ha skutt og drept en mann i Västberga i oktober i fjor. Han er også mistenkt for å ha drept to kvinner i en villa i Tullinge.

Mange påpeke at han har rukket å utføre mye særdeles grov kriminalitet i sitt unge liv så langt.

Flere eksplosjoner den siste tiden

De siste dagene har det vært flere eksplosjoner i Sverige – tre i stockholmsområdet og en dobbelteksplosjon i Göteborg.

Det er ifølge nyhetsbyrået TT for tidlig å si om hendelsen i Linköping kan kobles til noen av de andre. Det er mange gjenger med i «krigen» i Sverige, og det er ikke alltid så lett å se hvem som for øyeblikket angriper hvem.

– Vi kan ikke si noe på det nåværende tidspunkt, men selvfølgelig ser vi på alt det andre for å se om vi kan dra noen paralleller, sier Oscar Öster.

Les også: 

Enda en eksplosjon i Sverige

Bestill fra Document i dag:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.