Politi under uttrykning i Stockholm. Foto: Pontus Altin/TT / NTB

En 18-åring er varetektsfengslet i Sverige, mistenkt for å ha stått bak eksplosjonen ved inngangspartiet til en boligblokk i Rågsved i Stockholm.

Bydelen Rågsved er regnet som et såkalt utsatt område i Sverige, preget av høy andel innvandrere, utenforskap, klaner, gjengmiljøer og omfattende kriminalitet.

Ingen ble skadd i eksplosjonen, som politiet knytter til et drap og flere skyteepisoder i den svenske hovedstaden den siste tiden.

Drapet det refereres til i samband med sprengningen, ble begått mot en mann i 30-årsalderen i Rinkeby første juledag. Ifølge svenske medier var han en ledende skikkelse i et kriminelt nettverk.

Den varetektsfengslede 18-åringen er ifølge SVT godt kjent av politiet og har flere dommer fra tidligere.

Motivet bak sprengningen er ikke fastslått, men en person med adresse på stedet er tidligere dømt for å ha vært med på å bortføre rapartisten Einár som ble skutt og drept i 2021.

Det har gått en bølge av stygge voldhendelser over Sverige de seneste ukene, som Document har omtalt i flere artikler. Se sak under.

Les mer:

Sverige har hatt årets første dødsskyting

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.