Fredrik Andersson. Stillbilde fra video.

Sikkerhetsvakt Fredrik Andersson (54) ble skutt og drept i et treningsstudio da han forsøkte å avvæpne en person. En 16-åring er nå pågrepet, mistenkt for drap. I tre måneder holdt han seg borte – i Armenia. Ifølge politiet er 16-åringen knyttet til et kriminelt nettverk.

I mars gikk en mann bevæpnet med pistol inn på treningsstudioet Delta i Vasastan i Stockholm. Politiet mistenker at målet var en person fra MC-gjengen Bandidos. Ifølge vitner på stedet forsøkte Fredrik Andersson å stoppe angrepet. I stedet ble han skutt og drept.

En ung mann er allerede varetektsfengslet, mistenkt for innblanding i drapet, og det var under politiets etterforskning at politiet fikk mistanker mot 16-åringen. Politiet hadde imidlertid vanskeligheter med å få tak i den unge mannen, da han var i hjemlandet Armenia. I løpet av tiden han var i hjemlandet fikk han svensk statsborgerskap, og da han kom tilbake til Sverige i juli, ble han arrestert av politiet og sitter nå i varetekt.

– 16-åringen sitter varetektsfengslet, mistenkt for drap. 18-åringen som tidligere var mistenkt for drap, sitter nå varetektsfengslet som mistenkt for medvirkning til drap, sier aktor Daniel Suneson til Aftonbladet.

16-åringen knyttes av politiet til et kriminellt nettverk, og er dømt for mishandling. Foto: Svensk politi.

16-åringen avviser at han har begått straffbare handlinger, og nekter for enhver medvirkning overhodet, sier 16-åringens advokat Anna Sjölund. I tillegg til de to unge mennene sitter en mann i 30-årene varetektsfengslet for medvirkning til drap.

Ifølge politiet er 16-åringen knyttet til et kriminelt nettverk og er tidligere dømt for vold. Selv mener han at det hele dreide seg om selvforsvar og hevder at fornærmede truet med å skyte ham. Straffen ble samfunnstjeneste.

Fredrik Andersson jobbet som vekter og fikk tre barn. I nesten tre tiår jobbet trebarnsfaren som sikkerhetsvakt, blant annet på den ikoniske tavernaen Riche. Han arrangerte selvforsvarskurs og gikk natteravn.

Fredrik Andersson (t.v.) sammen med Rasmus Dahlstedt (t.h.). Foto: Privat.

– Få mennesker var så uselviske som Fredrik. Han nølte ikke med å risikere sitt eget liv. Hvis han forsto at han var best egnet til å gjøre noe, så gikk han inn i det, sier kameraten Rasmus Dahlstedt til Aftonbladet.

Alle mistenkte nekter straffskyld. Aktor håper å ta ut en eventuell siktelse tidlig på høsten.

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.