NTB

En 17-åring som er dømt for å ha skutt og drept en mann på et treningssenter i Stockholm, er mistenkt for å ha stått bak eksplosjonen i Södertälje tirsdag.

17-åringen er mistenkt for forsøk på utpressing, to tilfeller av oppfordring til utpressing og oppfordring til drap, og blir begjært varetektsfengslet. En annen person er også pågrepet.

Natt til tirsdag ble en mann ble skadd i en eksplosjon utenfor et leilighetsbygg i Södertälje. Skadene var ikke livstruende.

Både SVT og Aftonbladet melder at politiet mistenker at eksplosjonen var rettet mot en ansatt ved et lukket ungdomsanstalt i Södertälje.

17-åringen soner allerede en dom på lukket ungdomsavdeling for å ha skutt og drept en mann på et treningssenter i mars i fjor. Tidligere i år skapte han igjen overskrifter da bevæpnede personer hjalp ham rømme i forbindelse med et tannlegebesøk. Han var på rømmen i omtrent en uke, før han ble pågrepet og fengslet igjen.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.