«Abdul» er siktet for knivdrapet på Mia onsdag.

 

Afghaneren som onsdag den 27. desember knivstakk den 15 år gamle tyske piken Mia til døde i Kandel, Rheinland-Pfalz, hadde samme dag unnlatt å møte opp hos politiet etter å ha blitt innkalt, skriver nyhetsmagasinet Focus.

Morderen-in-spe, som noen tyske medier identifiserer som Abdul, ble deretter oppsporet av politiet, som advarte ham om de strafferettslige konsekvensene av å true og plage jenta som han hadde hatt et forhold til inntil begynnelsen av desember. Det har tidligere vært opplyst at Abdul hadde fått lignende advarsler den 17. og den 18. desember, etter at Mias foreldre hadde anmeldt afghaneren den 15.

Afghaneren hadde også vært voldelig på skolen, hvor han hadde banket opp medelever. Det hører med til historien at skolen ikke fikk vite om truslene mot Mia.

Advarslene var altså forgjeves. Kort tid etter advarsel nummer tre ble Mia myrdet.

De nye opplysningene avføder en refleksjon og et spørsmål. For det første er det åpenbart at afghaneren ikke la noen vekt på politiets formaninger, men snarere lot seg styre av det tilbakestående synet på kvinner og voldsbruk som gjør seg gjeldende i den mentale infrastrukturen kalt æreskultur som han hadde med seg fra hjemlandet.

Og hvorfor traff for det andre ikke politiet noen risikoavvergende tiltak idet Abdul unnlot å møte opp som avtalt? Hvorfor slo de ikke alarm, hvorfor unnlot de å advare Mia, familien og andre myndigheter? Var det virkelig bra nok simpelthen å spore ham opp for å yte den ekstraservicen det var å bringe ham den tredje formaningen – som det ble forventet av ham at han selv møtte opp til?

Konklusjonen er altså at asylsøkere i Tyskland kan gjøre omtrent hva pokker de vil, og vise forakt for politiet, uten at det får konsekvenser for dem, uten at de blir ansett som noen større risiko, og uten at politiet foretar seg noe. Det er i korthet tale om en livsudugelig innstilling som er en nominasjon til Darwin-prisen verdig. Tyskland ligner mer og mer på en dødskult.

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok fra Document Forlag her!