Sakset/Fra hofta

Dance of a bacha (dancing boy), Samarkand (between 1905 and 1915). Foto: Sergei Prokudin-Gorskii (1863–1944) / United States Library of Congress’s Prints and Photographs division / Wikimedia Commons. Seksuelle relasjoner mellom voksne menn og unge gutter som har karakter av slaveri, har tradisjonelt forekommet i en viss utstrekning i Sentral-Asia, i dag ikke minst i Afghanistan, og har et eget navn: bacha baz.


 

Hva er det egentlig med unge afghanske gutter og menn, så ofte som de er involvert i rystende seksualforbrytelser? Vokser de opp i en seksuelt pervertert kultur?

En angivelig ti år gammel afghansk gutt som går i fjerdeklasse på en skole i et av Berlins «brennpunktområder», voldtok kort tid før sommerferien en jevnaldrende gutt under en skoletur med 38 barn i Brandenburg. Lærerne registrerte ikke hva som foregikk, skriver den tyske avisen BZ.

Voldtekten, som skjedde i påsyn av to elever som ikke var involvert i situasjonen, er foruroligende nok i seg selv. Men det som gjør saken enda mer skremmende, er at den unge overgriperen, som tidligere hadde vist problemadferd, fikk hjelp av to elleveåringer – en syrer og en annen afghaner – til å holde offeret fast.

Turen hadde gått til et slott i et naturskjønt område i delstaten, hvor det i fravær av urbane og teknologiske distraksjoner drives pedagogisk virksomhet under mottoet «fra medelever til team».

Målet må ha vært fryktelig langt fra å ha blitt oppnådd. Allerede før ugjerningen hadde det utpekte offeret blitt truet med at «i dag skal vi pule deg».

Men fornærmede tiet etter trusselen. Var han for redd for konsekvensene ved å slå alarm? Ei heller sa han fra etterpå. Det var en venn av offeret som varslet om saken en tid etterpå.

På politisk hold fortsetter man å la seg sjokkere over fenomener som strengt tatt ikke burde overraske personer som observerer virkeligheten.

«Jeg er forskrekket over dette sjokkerende tilfellet. Alt må gjøre for å støtte det rammede barnet og familien», sier utdanningssenator (i delstaten Berlin, red.) Sandra Scheeres (48) til BZ.

Hva med også å være litt forutseende, og bidra til at ikke så mange andre barn eller familier må støttes på den samme måten? Kanskje afghanere med få unntak i det store og hele ikke hører hjemme i Tyskland?

Den unge overgriperen og hans kriminelle medhjelpere er utvist fra skolen (omplassert til en annen skole med intetanende lærere?), men kan på grunn av sin alder, som virker udiskutabelt nokså lav, ikke ilegges straffeansvar.

Men er et lovverk som er tilpasset tyske barn, forvaltet av tyske myndigheter, et hensiktsmessig redskap for å hanskes med afghanske barn? Hva om man la til grunn at tyskere holder til i en tysk jurisdiksjon, og afghanere i en afghansk?

Eller har det innvandret tyskere fra Afghanistan? Er den seksuelle praksisen kalt bacha baz i så fall heretter å regne som tysk kultur?

 

 

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.