Tolv mennesker ble skadet da fire unge asylsøkere lørdag kveld gikk til angrep på sakesløse personer de traff på under en veritabel voldsorgie i Amberg i den tyske delstaten Bayern. Alle fire er blitt varetektsfengslet.

En tenåring havnet på sykehus, og politiet forteller om skrekkelige scener, skriver nyhetsmagasinet Focus.

De fire 17 til 19 år gamle asylsøkerne startet voldsrunden sin ved stasjonsområrdet i 18:30-tiden lørdag kveld. Det første offeret var en 13-åring, rapporterer Bild. De hadde slått gutten i magen, for like etterpå å gå løs på en 29 år gammel mann, som de slo i ansiktet.

Siden ble volden mer brutal. Folk som forsøkte å rømme, ble innhentet og i noen tilfeller kastet i bakken, slått og sparket. En mann ved stasjonen ble også dyttet ned en trapp. En 17 år gammel jente ble stemplet som «hore».

Politiet beskriver handlingene som «brutale og grunnløse».

Men de fire asylsøkerne – som ifølge Die Welt kommer fra Afghanistan, Syria og Iran, og ifølge Mittelbayerische Zeitung for noens vedkommende var kjent for politiet – fortsatte sin voldsrunde på vei mot gamlebyen, hvor de igjen slo til mot flere personer.

En 17-åring ble skadet i hodet og lagt inn til observasjon på sykehus. Politiet rapporterer at voldsmennene var under påvirkning av alkohol og motsatte seg arrestasjon.

Ambergs borgermester Michael Cerny er «sjokkert» over hendelsen.

«Vi trenger ikke slik vold i Amberg, og vil ikke se slik her hos oss», skriver han på Facebook. «Man skal naturligvis ikke generalisere, men i det store og hele har disse idiotene gjort fredelige og engasjerte asylsøkere en bjørnetjeneste.»

 

Start 2019 med å støtte Document

Et fast månedlig beløp gjør at vi kan planlegge utvidelser og vekst. Og hvis du foretrekker impulsive enkeltbeløp, så overraskes vi gjerne : )

[simpay id=»280380″]

Eller overfør til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt vipps-nummer er 13629

For å støtte oss via Paypal gå til vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.