Foto: PhotoDune

Situasjonen i tyske skoler er dramatisk, sier en kilde i det tyske sikkerhets­apparatet: Foreldrene til tyske elever forteller at barna deres vil konvertere til islam fordi de føler seg presset til det og ikke vil være outsidere på skolen.

Det er overfor Bilds reporter Frank Schneider at den anonyme varsleren slår alarm.

«Den høye innvandringen de siste åtte årene har økt andelen muslimske ungdommer og barn i skolen betydelig. I tillegg kommer mange av barna fra strengt religiøse familier. Særlig innvandrere fra Syria, Afghanistan og Irak kommer til dels fra svært gammeldagse kulturer.»

I disse familiene lever man strengt etter islam og Koranen, og familiens ære er viktigst, forteller kilden. De samme reglene håndhever de på skolen:

«Hvis jentene på skolen oppfører seg for vestlig i muslimske ungdommers øyne, ikke går med hodeslør eller treffer gutter, mener guttene at de må forsvare æren og formaner jentene til å oppføre seg som fromme muslimer. Det skaper også et gruppepress, man vil høre til.»

Det er særlig i tyske storbyer som Berlin, Frankfurt, Duisburg og andre der andelen muslimer i skolene kan overstige 80 prosent, at fenomenet gjør seg gjeldende:

«Det finnes bestemte TikTok-kanaler der islamistiske popstjerner forteller elevene at de må motsette seg den vestlige livsstilen, og at bare et kalifat er den rette styreformen.»

Dermed er veien kort til å presse elever som ikke er muslimer, til å konvertere:

«De får høre at muslimske elever er noe spesielt, mens kristne og dermed ikke-troende elever ikke er verdt noe.»

Presset ledsages også av vold, men lærerne ved skolene det gjelder, ser en annen vei og gjør ingenting, forklarer sikkerhets­kilden.

«I de fleste tilfeller er de mannlige muslimske elevene også svært truende og noen ganger voldelige. De skaper regelrette parallellsamfunn i skolegårdene.»

I Köln var det i løpet av 2022 og 2023 rundt tjue hendelser der politiet ble tilkalt til skoler på grunn av islamistisk radikalisme, og ofte var det elever som slo alarm, skriver det tyske nyhetsmagasinet Focus.

 

Koranen står over lovene, mener to tredje­deler av unge muslimer i tysk delstat

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som ebok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.