Nytt

Hatune Dogen

Günter Heuking, medlem av en katolsk menighet i Münster bispedømme, ville bare lage et arrangement til støtte for forfulgte kristne. En naturlig ting for en aktiv kristen. Men han møtte motstand fra uventet hold: sin egen, lokale prest.

Til å delta i arrangementet hadde mannen invitert den tyrkiskfødte, syrisk-ortodokse nonnen Hatune Dogen (bildet), viden kjent for sin innsats for flyktninger fra Syria og Irak, noe som gjorde at hun ble hedret med det tyske Bundesverdienstkreuz av 1. klasse. I Europa er nonnen kjent fra opptredener i både radio og TV, men fullstendig ukjent for norske medier, og man får null treff om man googler norske sider på internett. Budskapet hennes er nemlig ikke i pakt med medias politiske syn.

«Det de kristne blir utsatt for i dag, både her i Europa og rundt om i verden, blir utsatt for, er grusomt. Som katolikker har vi ganske enkelt plikt til å heve vår røst og støtte de forfulgte. Det har vært en stor glede å ha personlig kontakt med søster Dogan, og jeg var svært glad for at hun  sa seg villig til å delta, blant annet for å fortelle om sitt viktige arbeid i de store flyktningeleirene. Det var bare supert!» sier Gauking til nettstedet kath.net.

Han hadde snakket med presten på forhånd, fortalt om søster Hatune Dogans arbeid, og også gitt ham hennes siste bok. Kort tid etter fikk han skriftlig godkjennelse fra presten om at arrangementet kunne finne sted i soknets forsamlingssal.

Kontrabeskjed
Men bare noen dager senere kom kontrabeskjeden. Presten ville likevel ikke godkjenne sammenkomsten, med den syltynne forklaringen at han «hadde lest noe på Wikipedia».

Arrangementet skulle egentlig finne sted den 22. mars, og alt var klappet og klart da presten rykket ut i pressen og sa at arrangementet var avlyst. Han ville nemlig ikke gjennomføre noe som helst sammen med ordenssøster Hatune Dogan og partiet AfD (!).

Med sitt skitne spill sørget han for at det spredte seg en negativ stemning rundt arrangementet på sosiale medier. Dette ble starten på en massiv løgnkampanje av en type som ikke er utypisk for «den tyske meningsterroren» som medier, politikere og deler av kirken er kjent for å sette i gang.

Men saken stanset ikke der.

En politibetjent ringte arrangøren på kontoret og oppfordret ham til å stanse all reklame for møtet øyeblikkelig, fordi presten hadde avlyst det. Deretter fulgte en artikkel i Allgemeinen Zeitung Coesfeld med en rekke falske påstander, blant annet om at det ikke ville bli noe møte med ordenssøsteren og AfD (!).

Den venstreekstremistiske organisasjonen Antifa (Antifascistisk aksjon) fanget også opp saken. De svarte typisk nok med vold, og begikk like greit hærverk mot mannens firma. Saken etterforskes nå av det tyske sikkerhetspolitiet.

Günter Geuking reagerer med sjokk og forferdelse: «Slikt kaller jeg meningsterror. Noe lignende har vi neppe opplevd siden nazitiden.»

Beskjeden pater Joh. Hammans la ut til sine menighetsmedlemmer på kirkens nettside.

Günter Geuking tilbakeviser enhver forbindelse til AfD. Han understreker at han ikke er medlem av noe politisk parti, og heller ikke støtter noen. Det vet også presten. Heller ikke søster Hatune Dogan tilhører noe parti. Geuking selv gikk mandag til rettslige skritt mot media som spredte løgnhistorien, samt den lokale presten. Avlysningen av solidaritetsmøtet vil dermed få et rettslig etterspill.

Også en talsmann for AfD har siden bekreftet at arrangementet ikke har noe med AfD å gjøre. Allgemeine Zeitung Coesfeld har også blitt bedt om å svare.

Så kan man saktens lure på hva presten som avlyste arrangementet hadde funnet på nettet som gjorde at han la ned forbud mot søster Hatune Dogan. Sannsynligvis har han kommet over opplysninger om at hun er sterkt kritisk mot islam og har uttalt at IS ikke står for annet enn det islam faktisk lærer. Den slags tåles ikke av dagens prester, verken i Tyskland eller for den del i Norge. Heller ikke av medier eller politikere.

Derfor må hennes og andres stemmer bringes til taushet.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!