Oziel Inácio-Stech (43), en lærer ved en grunnskole i Berlin, er i nesten to år blitt utsatt for homofobisk fiendtlighet og mobbing fra elever etter å ha stått frem som homofil.
Som følge av dette er Inácio-Stech blitt sykemeldt med posttraumatisk stresslidelse, skriver Süddeutsche Zeitung i en oppsiktsvekkende portrettsak om 43-åringen.
Ved Carl-Bolle grunnskole i Berlin-bydelen Moabit har 95 prosent av elevene migrasjonsbakgrunn, mange av dem fra «land der homofile forfølges», opplyser Focus i en dårlig skjult referanse til islam.
Marerittet begynte da han etter en samtale om privatlivet sitt avslørte for elevene sine at han var homofil. En tolvåring spredte raskt nyheten rundt på skolen, noe som førte til en bølge av mobbing.
Det var særlig to elever som utsatte ham for respektløse og krenkende bemerkninger i klassen, opplyser det tyske nyhetsmagasinet. Men Inácio-Stechauf fikk også «religiøst motiverte» slengbemerkninger fra andre i skolegården, der han ble kalt «ekkel» og «ikke en mann».
Lærerens forsøk på å bekjempe ukulturen har ikke ført frem:
Selv om han omhyggelig dokumenterte hver eneste hendelse og rapporterte den til skoleledelsen, ble det tilsynelatende ikke iverksatt noen tiltak for å beskytte ham. I stedet for å forsvare ham, ga skoleledelsen ham en reprimande.
Læreren føler seg sviktet og ikke rehabilitert av skoleledelsen. Han får støtte fra flere kolleger som også klager over skoleledelsens passivitet og berømmer hans profesjonelle tilnærming til elevene.
Saken er omtalt i en rekke tyske medier. Die Welt har også hatt en studiosending om saken, der de intervjuer Thilo Sarrazin, forfatteren av «Deutschland schafft sich ab» (Tyskland avskaffer seg selv), en bok fra 2010 der forfatteren beskriver hvordan Tyskland overtas av islam.
Verket ble den mest solgte sakprosaboken i Tyskland etter andre verdenskrig, men forfatteren fikk selv mye motbør, og ble ekskludert fra det sosialdemokratiske partiet SPD etter en lang karriere både som politiker og sentralbankmann. Siden skrev han flere andre bøker over lignende temaer.
I intervjuet, som på et vis rehabiliterer den nå 80 år gamle forfatterens tanker, sier Sarrazin blant annet dette:
Hvis vi har en skole her, Carl-Bolle-Schule, hvor – som jeg nå har lest i anledning denne saken – 95 prosent av elevene har såkalt innvandrerbakgrunn, hvorav jeg anslår at rundt 80 prosent har en islamsk religiøs bakgrunn, så er det selvfølgelig et miljø hvor man ikke kan bevege seg som man ville gjort andre steder. Og det er det objektivt sett tragiske i denne saken. Den aktuelle læreren har naturligvis all rett til å leve som han vil og til å stå åpent frem med det. Det er en del av vårt samfunn. At det ikke fungerer her, er et svært bekymringsfullt tegn.
Hele verden klager over fremveksten av høyrepopulistiske partier i Europa. Dette har også å gjøre med at mange såkalte innfødte ikke lenger føler seg hjemme i samfunnet vårt. Det forsterker splittelsen.
Ved Carl-Bolle-grunnskolen har muslimske foreldre også klaget over at kvinnelige lærere går med for korte skjørt, opplyser Süddeutsche Zeitung.
Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»! Du kan også kjøpe den som ebok.