Thilo Sarrazin. Foto: Tobias Schwarz / Reuters / Scanpix.

Et parti-internt domsutvalg i det tyske sosialds­emokratiske partiet SPD har bestemt at Thilo Sarrazin – den bestselgende forfatteren som tidligere var styremedlem i den tyske sentralbanken og finanssenator i delstaten Berlin, kan ekskluderes fra partiet på grunn av rasistiske oppfatninger, opplyser Die Zeit.

Begrunnelsen for beslutningen er at Sarrazin skal ha skadet partiet med sine uttalelser. Dermed har eksklusjonss­prosessen mot Sarrazin, som enn så lenge har vært forgjeves, tatt et langt skritt fremover, selv om den vil kunne pågå i flere år ennå.

SPDs generalsekretær Lars Klingbeil sier seg svært fornøyd med vedtaket, men hoveds­personen selv, som avviser at han har uttalt seg rasistisk, kunngjør at han fortsatt vil kjempe med nebb og klør for å beholde partis­medlemskapet.

Dette siste eksklusjonss­forsøket tar ikke som før utgangspunkt i Sarrazins formidable forlagss­suksess «Deutschland schafft sich ab» (2010), den mest solgte sakprosaboken i Tyskland etter den andre verdenskrig, som kostet ham styrevervet i sentralbanken, men snarere i hans nylige bok «Feindliche Übernahme: Wie der Islam den Fortschritt behindert und die Gesellschaft bedroht» (2018) – Fiendtlig overtagelse: Hvordan islam hindrer fremskrittet og truer samfunnet. Boken portretterer angivelig muslimer som mindre verdt.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.