Nytt

Thilo Sarrazin. Foto: Tobias Schwarz / Reuters / Scanpix.

Et parti-internt domsutvalg i det sosialdemokratiske partiet SPD i delstaten Berlin har besluttet å ekskludere Thilo Sarrazin, melder Die Zeit.

Den bestselgende forfatteren – som tidligere var styremedlem i den tyske sentralbanken og finanssenator i den tyske hovedstaden – ekskluderes ifølge avisen fordi han har forbrutt seg mot SPDs prinsipprogram, og dessuten har deltatt i et arrangement i regi av det østerrikske Frihetspartiet (FPÖ).

Thilo Sarrazin har vært rasismestemplet internt i SPD og forgjeves forsøkt kastet ut av partiet helt siden utgivelsen av boken «Deutschland schafft sich ab» («Tyskland avskaffer seg selv») i 2010, hvor han la for dagen synspunkter på islam og innvandring som normalt ikke gis nevneverdig rom blant sosialdemokratene. Utgivelsen er den mest solgte sakprosaboken i Tyskland siden andre verdenskrig.

Forfatteren har i tiden etterpå skrevet flere andre bøker, blant andre «Feindliche Übernahme: Wie der Islam den Fortschritt behindert und die Gesellschaft bedroht», («Fiendtlig overtagelse: Hvordan islam hindrer fremskrittet og truer samfunnet»), som utkom i 2018.

Hovedpersonen selv, som avfeier at han ytrer seg rasistisk, har kunngjort at han vil påklage avgjørelsen til SPDs nasjonale domsutvalg. Dette handler om ytringsfriheten, sier hans advokat Andreas Köhler i en kommentar til eksklusjonen.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!