Tavle

Den tidligere SPD-politikeren, styremedlem i Bundesbank med mere, Thilo Sarrazin, er ute med en ny bok med tittelen «Feindliche Übernahme – wie der Islam den Fortschritt behindert und die Gesellschaft bedroht» (Fiendtlig overtakelse – hvordan islam hindrer fremskrittet og truer samfunnet). Sarrazin er mannen bak den største forlagssuksess i Tyskland etter krigen. Hans bok «Deutschland schafft sich ab» (Tyskland avskaffer seg selv) har solgt i mer enn 1,5 millioner eksemplarer siden utgivelsen i 2010.

Hans nye bok skulle egentlig utgis på Random House, men som Document tidligere har omtalt trakk forlaget seg fra avtalen med Sarrazin etter at det mottok manus. I stedet utgis boken på FinanzBuch Verlag som er en del av Münchner Verlagsgruppe GmbH.

Sarrazin peker i boken på hvordan islamsk tankegang og kulturell påvirkning preger islamske samfunn og diasporaer («der kulturellen Prägung durch den Islam»). Han trekker frem hvordan disse samfunnene henger etter i utvikling, undertrykker kvinner og viser manglende vilje og evne til å integrere seg.

Gjennom innvandring og høye fødselstall er muslimene på vei til å bli en majoritetsbefolkning i europeiske land. Den eneste måten å bremse denne utviklingen på samt beskytte vår kultur og våre samfunn, er å sette en stopper for muslimsk innvandring og å drive integrasjonen av muslimer som allerede er her i Europa fremover «mit robusten Mitteln», påpeker Sarrazin. Et utvannet forbud mot niqab og burka kvalifiserer nok neppe som «robust middel» for å fremme og forsere integrasjonen. Her må det kraftigere lut til.

Bildet er sammensatt, men Sarrazin peker naturligvis på det faktum at alle forsøk på å reformere islam hittil har feilet. Videre finnes det ikke ett land på kloden, der muslimer er i flertall, som har religionsfrihet (implisitt heller ikke ytringsfrihet) eller et velfungerende demokrati. Den islamske verden kjennetegnes også ved en eksplosjonsartig befolkningsvekst, som ispedd fanatiske, islamistiske bevegelser ikke er bærekraftige kulturer eller samfunn som er kompatible med vestlig kultur på noen måte.

Boken er foreløpig bare på tysk og på 450 sider. Tilgjengelig på Amazon.

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.