Kommentar

Al-Quds-dag i Berlin 1. juni. Foto: Fabrizio Bensch/Reuters/Scanpix

Flere og flere jødiske foreldre frykter for sikkerheten til sine barn på offentlige skoler. Hatet mot jøder har steget voldsomt siden 2015, og politikere lar ikke sine vakre ord følges av handlinger, skriver Gunnar Schupelius i den tyske avisen Bild. 

Fredag inviterte synagogen i Wilmersdorf til møte for å drøfte mobbingen og truslene jødene stadig oftere blir utsatt for, og det ble sendt en bønn om solidaritet. Det vil neppe deles av forstanderen av det norske jødiske samfunnet.  Det er nemlig muslimer som står for mesteparten av trakasseringen av jødene i Berlin, og Ervin Kohn er nok for opptatt med sin samrøre med islamistene i Antirasistisk senter, til å kritisere muslimer.

Formannen i det jødiske samfunnet i Berlin, Gideon Joffe, sa at mange av elevene på den jødiske videregående skolen Moses Mendelssohn var «flyktninger» fra andre Berlin-skoler. der de var blitt mobbet «bare fordi de er jøder». Og han la til: «Det har aldri hendt at en muslimsk elev i Berlin har måttet bytte skole, bare fordi han eller hun er muslim. Men det har jøder måttet gjøre.»

A man wearing a kippah is seen before a ceremony to mark the 80th anniversary of Kristallnacht, also known as the Night of Broken Glass, at Rykestrasse Synagogue, in Berlin, Germany, November 9, 2018. REUTERS/Fabrizio Bensch

Foreldrenes bekymringer er berettiget. Lærere fra forskjellige bydeler forteller at antisemittisk hets og trusler fra arabiske elever i alle aldersgrupper er en noe jødiske elever på deres skoler blir utsatt for daglig. Og fremdeles blir jøder spyttet på i Berlins gater.

Allerede i mars 2018 konstaterte Josef Schuster, lederen for det Det jødiske sentralrådet i Tyskland:

«Når jødiske elever ikke kan gå på skole uten å få slengt antisemittiske hatmeldinger etter seg eller være redd for å bli fysisk angrepet, er det noe som er galt i dette landet. Han snakket om en moralsk forpliktelse hos de muslimske organisasjonene, og ba dem følge med på hva imamene forkynner i moskeene.»

Fra 2015 er det registrert stadig mer hat fra radikale muslimer mot jøder i Tyskland. Og fasit i juni: „Det utbredte antisemittiske tankegodset man finner hos islamistiske grupper og enkeltpersoner er en stor utfordring for det fredelige og tolerante fellesskapet i Tyskland.

Alle jødiske institusjoner i Berlin er tyngre bevoktet enn noensinne, ikke bare av tysk politi , men også noen ganger av israelske sikkerhetsstyrker. Vi har dessverre vennet oss til det, men det er ikke normalt at jøder i Berlin skal leve i slik utrygghet, skriver Schupelius.

De islamske terrornettverkene «Hamas» og «Hizbollah» er ikke forbudt i Tyskland. Det muslimske brorskap og iranske mullaer engasjerer seg i begge. Farlige moskeer og deres hatpredikanter observeres bare av myndighetene. Det finnes en merkelig motvilje mot å konfrontere det nye jødehatet. Vakre taler  er det mange av. Men politikerne lar ikke ordene følges av handling.

Dette er imidlertid ikke enestående for Berlin. Det er trenden i hele Europa. Jøder forlater sine hjem og drar til Israel på grunn av muslimers hat. Vi har lest om den samme trenden i Norge også, og ikke minst i Sverige, hvor jødiske skoleelever trakasseres av muslimske medelever kun fordi de er jøder.

Men dette snakkes det omtrent ikke om. Og aldri om hvor muslimene har sitt hat i fra. Om det ikke er fra sin religion, hvor er det da de henter sitt tankegods? 

Her på berget er det imidlertid bare muslimene som er utsatt for hat, og én manns vold i en moské får media og politikere til å gå amok og snakke om de farlige holdningene som visstnok får stadig mer oppslutning blant folk. Men hvor mange reportasjer har vi sett om muslimske elever som blir trakassert av norske og som må flytte skole eller forlate landet fordi de føler seg utrygge? Hvor mange muslimer er overfalt og voldtatt av nordmenn?

Og når snakkes det noen gang om hvor muslimer henter sitt hatefulle tankegods fra? Det skrives høyt og lavt om høyreekstremisme, men hvor er problematiseringen av muslimsk hat?
Det er bare «hatet» mot muslimer det snakkes om. Aldri hatet fra muslimer mot jøder eller andre minoriteter – og hvite nordmenn.
Som om det ikke finnes.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp Oriana Fallacis bok her