Cottbus i solnedgang. Foto: Teodor Bordeianu / Wikimedia Commons.

Fenomenet med utenlandske voldsgjenger som overfaller og skader innfødte europeere, ser ut til å gripe om seg – ikke minst i Tyskland.

I Cottbus, Brandenburg, støtte fire tyskere natten til 1. januar på en gjeng med utlendinger. Noen av de sistnevnte hadde sendt fyrverkeri mot tyskerne, og med det påført en av dem et støytraume. Kort etter fulgte en verbal konfrontasjon mellom de to gruppene, skriver lokalavisen Lausitzer Rundschau, som siterer en polititalsmann.

Antallet utlendinger økte raskt til mer enn ti personer. Deretter ble de fire tyskerne, i alderen 18 til 26 år, slått og sparket. Ambulansepersonell behandlet siden skadene deres. Før de ukjente gjerningsmennene stakk av, ranet de en 20-åring for ryggsekken hans.

Et forsøk på konflikthåndtering med ord endte altså med å avgjøres med slag og spark i favør av en overtallig flokk utlendinger – av politiet omtalt som «sydlendinger», ikke sjelden en eufemisme for personer fra Nord-Afrika eller Midtøsten.

Når slikt er konsekvensfritt, vitner det om et kontrolltap fra myndighetenes side. Lærdommen for de fleste tyskere blir da å ligge lavt i terrenget. Men for noen som ikke har all verden å tape, kan slike episoder være egnet til å utløse hevnakter.

Cottbus er blant byene i Tyskland som er sterkest splittet på grunn av voldsepisoder hvor «flyktninger» har vært involvert, samt etterfølgende protester mot disse og motdemonstrasjoner som har krevd store politioppbud for å holde partene adskilt.

Natten til 1. januar ble en tysker også knivstukket og skadet – ifølge politiet «tilsynelatende ikke livstruende» – av en utlending i Cottbus, skriver Lausitzer Rundschau.

Med omlag 100.000 innbyggere er byen mindre enn Stavanger. Atmosfæren i byen kan vanskelig bli noe bedre av to alvorlige voldshendelser med tyskere som hakkekyllinger på samme natt.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.