Røyk i gatene under demonstrasjoner i Torino mandag kveld. Foto: Claudio Furlan / LaPresse via AP / NTB

I en rekke byer i Italia demonstreres det nå mot myndighetenes koronainnstramminger. Steinkasting, fyrverkeri og brannbomber er blant virkemidlene.

Natt til tirsdag ble det kastet steiner og brannbomber mot de regionale myndighetenes kontorer i Milano, mens butikkvinduer ble knust og søppelbøtter vendt på hodet i Torino. Opptøyene gikk blant annet hardt utover en Gucci-luksusbutikk.

Politiet i Milano melder om 28 anholdte, men foreløpig ingen pågripelser. En politibetjent ble lettere skadd.

Også i byer som Napoli og Trieste har det vært demonstrasjoner natt til tirsdag. Før helgen protesterte rundt 200 personer med tilknytning til den nyfascistiske gruppen Forza Nuova i hovedstaden Roma.

Italia, som stengte ned landet i to måneder på våren, har igjen måttet innføre strenge koronatiltak. Utesteder må nå stenge klokka 18, mens treningssentre, kinoer og en rekke andre steder må holde helt stengt.

Landet har over 540.000 registrerte koronatilfeller og 37.000 dødsfall, og det ble registrert 17.000 nye tilfeller mandag.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!