Australia har de siste ukene og månedene vært underlagt mer eller mindre fullstendige nedstengninger. I delstaten Victoria ble et nytt sett med koronalover møtt med store demonstrasjoner i Melbourne.

Melbourne ble gjenåpnet 22. oktober etter å ha vært i lockdown i 263 døgn, den lengste nedstengningen i verden. Demonstrantene i Melbourne protesterer mot delstaten Victorias nye pandemi-lov, som skal erstatte unntakslovene i forbindelse med Covid-19. Loven ventes vedtatt i delstatsforsamlingen denne uken. Det australske Arbeiderpartiet (Labor) har flertall i begge kamre, men har likevel gått med på å justere lovene noe. Opposisjonslederen for de Liberale har karakterisert loven som «et utrolig angrep på demokratiet».

Victorian Opposition Leader Matthew Guy has described the proposed laws as «an incredible attack on democracy» and protesters have have railed against the bill.

State Health Minister Martin Foley outlined amendments to the proposed pandemic laws ahead of parliament this week.

The amendments increases the threshold for the Premier to declare a pandemic, reduce the time it would take for the advice behind orders to made be public and the maximum fines for breaching health orders have been halved. (ABC News AU)

Australia ligger på 64. plass i verden med 7359 smittetilfeller per million innbyggere. De ligger dermed bedre an enn Norge, som med 41.107 smittetilfeller per million innbyggere ligger på 101 plass på Worldometer. Med 952 dødsfall har Norge et snitt på 174 døde per million innbygger, mens Australia med sine 1888 dødsfall har et snitt på 74 døde per million innbyggere.

Les også:

Australia forvandles til et Big Brother-samfunn

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂