Spania topper listen over land med antall koronarelaterte dødsfall per 1 million innbyggere. Dette bildet er fra Italia, som i likhet med Spania ligger i toppen av listen. Foto: Reuters / Guglielmo Mangiapane  / NTB Scanpix

Over 1,2 millioner mennesker har hittil fått påvist koronavirus. Tallet på døde nærmer seg 65.000, og dødsraten stiger.

64.734 koronasmittede har de siste månedene mistet livet, og dette tilsvarer 5,4 prosent av alle som har fått påvist smitte.

Dødsraten er dermed på vei oppover, men ser man på antallet døde i forhold til landenes innbyggertall, er Spania og Italia fortsatt i særklasse.

I Spania er det registrert 256 døde per 1 million innbyggere, mens tallet i Italia er 254, viser tall fra Worldometer.

Sverige hadde til sammenligning 37 døde per 1 million innbyggere lørdag, mens det tilsvarende tallet i Danmark var 28, i Norge 11 og i Finland 5.

Tester få

På verdensbasis har det funnet sted 8,3 koronarelaterte dødsfall per 1 million innbygger, men dette tallet henger sammen med at det i store deler av verden og flere folkerike land knapt nok er foretatt testing.

Norge ligger på niendeplass av over 200 land, med over 19.500 utførte tester per 1 million innbyggere, mens det i et land som India er utført bare 93 tester per 1 million innbyggere og i Indonesia bare 36.

Øker raskt

I USA, som nå står for hvert fjerde påviste smittetilfelle i verden, øker dødsraten svært raskt, særlig i New York.

Søndag morgen var det meldt om nærmere 8.500 døde i USA, noe som tilsvarer 26 per 1 million innbyggere.

New York sto alene for nærmere 3.600 av dødsfallene, og dette tilsvarer 182 per 1 million innbyggere.

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.