Begravelsesbyrå-ansatte Stuart Emans og Graham Cowper flytter et lik til en kiste i Poppy’s Funerals i Lambeth Cemetery i London 4. mai. Foto: Hannah McKay / Reuters / scanpix

Høy overdødelighet tyder på at koronaviruset kan ha krevd langt flere liv i Storbritannia enn det som framgår av den offisielle statistikken.

Fra midten av mars til begynnelsen av mai var det 50.000 flere dødsfall enn vanlig i Storbritannia, viser tall fra landets statistiske sentralbyrå (ONS).

The Financial Times har analysert myndighetenes tall og statistikken for overdødelighet og konkluderer med at det har vært 50.979 koronarelaterte dødsfall i Storbritannia.

Helseanalytikeren Jamie Jenkins har også analysert tallene og konkluderer med at koronaviruset trolig har krevd over 57.000 liv i Storbritannia.

Britiske helsemyndigheter har på sin side registrert drøyt 40.000 koronadødsfall i England, Wales, Skottland og Nord-Irland. Dette inkluderer imidlertid bare dem som hadde testet positivt for viruset, ifølge The Guardian.

Bare USA har registrert flere koronadødsfall enn Storbritannia, som også har passert hardt rammede land som Spania og Italia på statistikken over døde.

Britene er nå oppe i drøyt 48 dødsfall per 100.000 innbyggere, noe som er dobbelt så mange som i USA og over ti ganger mer enn Norge som har 4,1 koronarelaterte dødsfall per 100.000 innbyggere.

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂