En videoreportasje på australske Sky News viser at de kinesiske markedene for ville, og i noen tilfeller også levende, ville dyr har gjenåpnet. Skjermdump: Sky News Australia, YouTube

Australias statsminister Scott Morrison karakteriserer det som «totalt uforståelig og ubegripelig » at Verdens helseorganisasjon (WHO) tillot Kina å gjenåpne sine beryktede dyremarkeder.

Morrison lashed out at the World Health Organisation (WHO) for supporting the reopening of wet markets in China.

The prime minister said it was «unfathomable» to back live animal markets, which were likely the cause of the killer coronavirus.

«I’m totally puzzled by this decision,» Morrison told a local TV channel. «We need to protect the world against potential sources of outbreaks of these types of viruses,» Morrison said, adding «It has happened too many times.»

Morrison langet ut mot Verdens helseorganisasjon (WHO) for å støtte gjenåpningen av våte markeder i Kina. Statsministeren sa at det var «ubegripelig» å støtte markeder for levende dyr, som sannsynligvis forårsaket det drepende koronaviruset.

– Jeg er helt forundret over denne avgjørelsen, sa Morrison til en lokal TV-kanal. Vi må beskytte verden mot potensielle kilder til utbrudd av denne typen virus,» sa Morrison og la til: Det har skjedd for mange ganger. (Business Standard)

 

Australias statsminister, Morrison Scott. Foto: Gov.au

Bedre enn Norge

Nærmere seks prosent av Australias befolkning er av kinesisk herkomst og landet er dermed det landet i Asia og Oseania som har relativt sett størst andel kinesere. Kina er Australias største handelspartner, der Kina står for en fjerdedel av Australias import, og nær en tredjedel av Australias eksport, der kull utgjør 13%. (Kilde: Aus.gov)

Australia er verdens sjette største land i areal, og har en befolkning på 25,6 millioner mennesker. Til tross for de sterke båndene til Kina, har Australia klart koronapandemien svært godt.

Ifølge Worldometer har Australia per onsdag registrert 6440 smittede, færre enn Norges tall på 6623. De australske dødstallene er på 63, mindre enn halvparten av Norges 139. Ser en på dødstallene i forhold til befolkningen, så betyr det at Australia har noe over 2 dødsfall per million innbyggere, mens tallet for Norges del er 1222/million.

Australia har full nedstengning. Offentlige ansamlinger med mer enn to personer er forbudt, og folk har bare lov til å forlate hjemmet av et begrenset antall årsaker.

Les også:

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂