Dette er ingen parodi. Det er helt sant. Hva blir det neste? Når kommer det hit?

Statsministeren i delstaten Victoria i Australia kunngjorde onsdag at Tim Richardson var blitt oppnevnt som Statssekretær for Menns Atferdsendring. Hensikten er å forbedre atferden til delstatens mannlige befolkning, og gjøre delstaten til en tryggere plass for kvinner og barn og arbeide for å få en slutt på tragiske drap av kvinner utført av menn.

Stillingen vil i hovedsak fokusere på hvilken innflytelse internett og sosiale medier har på gutter og menns holdninger til kvinner og på å bygge respektfulle relasjoner til kvinner, sier delstatens statsminister.

Det er den første stillingen i sitt slag i Australia, og antakelig den første i hele verden. Det er forhåpentligvis også den siste, i alle fall inntil vår egen inhabile, lesbiske kvinnesjåvinist Annette Trettebergstuen (Ap) er repatriert og tilbake som kultur- og likestillingsminister.

Det synes ikke å bekymre noen at å ta for gitt at menn per definisjon er potensielle overgripere og voldsforbrytere, ikke bare er en grov fornærmelse mot det store flertallet av menn, men også klart diskriminerende mot menn som gruppe. Men slike stigmatiserende generaliseringer gjør åpenbart ikke noe når det gjelder menn. Da er alt tillatt.

Vi skal innrømme at vi ikke kjenner så godt til forholdene i Australia, så vi gjengir The Spectator i UK, som skriver følgende om utnevnelsen og de politiske forholdene i delstaten;

«Når det kommer til fanatisk identitetspolitikk, stiller delstaten Victoria i særklasse. Forbannet med en høyreside i totalt kaos har Victoria blitt ledet av det australske arbeiderpartiet, som ønsker å gjøre Victoria til et progressivt paradis. Det er dominert av partiets ekstreme venstreside, som har ført en politikk Corbynites (les: Trettebergstuen) ville ha applaudert.

Beskrivelsen er tilsynelatende ikke ulik det politiske landskapet i norsk politikk. Med et Arbeiderparti som er trukket til venstre mot SV og Rødt, et Høyre som er blitt gamle Ap, et FrP som er blitt fullstendig tannløst og fortsatt dominert av ultraliberale globalister, og et Sp som er redusert til en fagforening for bønder, har woke-galskapen fått fritt spillerom også i Norge.

Narkotikalovgivningen i Victoria er ekstremt liberal, skriver The Spectator. Politikken når det gjelder transkjønnede, barns kjønnsidentitet og barmhjertighetsdrap er den mest radikale i hele Australia. Det blir ikke lenger en gang stilt spørsmål til venstresidens standard narrativ om at samfunnet er grunnleggende rasistisk. Og delstatens hovedstad Melbourne var typisk nok den mest nedstengte byen i de mørke covid-årene.

Velgerne i delstaten har begynt å bli lei denne giftige politikken, men nå har altså delstatens statsminister klart å sette Victoria på verdenskartet med et av de mest bisarre stykkene identitetspolitikk foreløpig fra noen vestlig regjering.

Verden blir galere og galere for hver dag. Galskapen sprer seg som ild i tørt gress. Det er bare et tidsspørsmål før det kommer hit. I alle fall hvis Jonas og Anette danner ny regjering etter valget 8. september 2025.

 

Øystein Steiro Sr.

Vaktmester

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.