En beboer ved et eldrehjem i Melbourne trilles ut av ambulansepersonell etter et koronautbrudd 28. juli. De siste dagene har 600–700 personer fått påvist smitte hver eneste dag. Foto:Reuters / Stringer / NTB Scanpix

Myndighetene i Melbourne innfører portforbud om natten mens koronasmitten fortsetter å spre seg tross strenge restriksjoner.

Delstatsminister Daniel Andrews i Victoria erklærte søndag «katastrofetilstand» og ga politiet og andre myndigheter utvidede fullmakter.

For første gang blir også bryllup forbudt i Australias nest største by.

Natt til søndag døde sju koronasmittede personer, dermed steg antall døde i den australske delstaten Victoria til 123. Samtidig ble det registrert 671 nye smittetilfeller, opplyser Andrews søndag. Portforbudet gjelder fra klokka 20 til 5 om morgenen.

I tillegg vil byens innbyggere kun få lov til å handle én gang om dagen. De vil kunne trene utendørs i én time, mens andre fritidsaktiviteter blir forbudt.

Andrews har dessuten suspendert all aktivitet i delstatsforsamlingen. Han understreker at den eneste grunnen til å være ute i Melbourne etter klokka 20 om kvelden er hvis man trenger helsehjelp, skal gi helsehjelp eller må reise til og fra jobb.

– Dette er store tiltak, men de er nødvendige. Vi må begrense mengden bevegelse og begrense smittespredningen, sier han.

Byen har registrert hele 760 «mystiske» smittetilfeller der smittekilden er ukjent.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.