Et fly fra Pakistan International Airways under landing. Foto fra Youtube. 

Det er ikke slutt på koronasmitte fra Asia til Skandinavia. Danske myndigheter jobber nå med å spore opp passasjerer, etter at seks personer som var om bord i et fly fra Pakistan til Danmark, har fått påvist viruset.

Det er NTB som melder om at flyet kom fra Islamabad til København 6. juni, og hadde rutenummer PK 8771, altså et fly fra Pakistan International Airways (PIA). Dette er Pakistans nasjonale flyselskap, og benyttes i stor utstrekning av pakistanske innvandrere i Skandinavia. PIA flyr også direkte mellom Gardermoen og de store byene Lahore og Islamabad i Pakistan.

Ifølge det danske Styrelsen for Patientsikkerhet var fire personer smittsomme mens de var om bord i flyet. Ved hjelp av smittesporing har man senere funnet ytterligere to personer som er smittet. Det jobbes nå med å finne ut om flere kan ha blitt smittet.

Det er ikke opplyst om de smittede fortsatt befinner seg i Danmark, eller hvorvidt de er i isolasjon. Det er heller ikke opplyst om det er snakk om danske eller utenlandske statsborgere.

Danmark har per 2020 ifølge Wikipedia 25.949 statsborgere med pakistansk bakgrunn.

I Pakistan er det registrert ca. 148 000 smittetilfeller, og 2839 døde.

I Danmark er det registrert noe over 12 000 smittetilfeller, og 598 døde.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.