Fremdeles nedslående nyheter for Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell. Foto: Janerik Henriksson/TT News Agency/via Reuters. 

Det er registrert 60 koronarelaterte dødsfall i Sverige det siste døgnet. I Danmark er det registrert ett nytt dødsfall.

Mens det her i Norge meldes om stadig lavere smittetall, opplyser NTB at det fortsatt ser dystert ut i vårt naboland. Bare siste døgn ble det i Sverige registrert 7.041 nye smittede, og hele 60 døde, ifølge tall fra Folkhälsomyndigheten.

Pandemien har til nå kostet så mye som 14.151 mennesker livet i Sverige, og det er totalt påvist 995.595 smittetilfeller. Det gir landet en særstilling i Norden.

I Danmark er totalt antall døde til sammenligning nå oppe i 2.492. Det siste døgnet er det registrert 988 nye smittetilfeller, opplyser Statens Serum Institut. I alt er det registrert 255.470 smittede siden pandemien nådde landet. 161 covid-19-pasienter er nå innlagt på danske sykehus. 40 av dem ligger på intensivavdeling, 21 med respirator.

Norge kommer betydelig bedre ut enn spesielt Sverige, men ligger også bedre an enn Danmark. I Norge ble det siste døgn registrert 484 nye smittede. Antall smittede total i Norge totalt siden pandemien startet, er 114 672, hvorav 767 døde.

Les også: Koronasertifikat: Åpner for deltakelse på offentlige arrangementer, cruise og pakkereiser

Gode bøker du bør lese, bestill nå: 

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Asle Tojes bok her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.