Presset på helsevesenet er stort i Sverige, der over en halv million mennesker er smittet siden koronapandemien startet. På bildet tar overlege Louise Sameby hånd om en covid-19-pasient på Östra sjukhuset i Göteborg. Foto: Björn Larsson Rosvall /TT / NTB

Sverige har nå over 10.000 koronadøde. Bare siste døgn er det registrert 351 døde. Ifølge helsemyndighetene vil dødstallet fortsette å stige.

– Vi förväntar oss tyvärr att dödsfallen kommer att fortsätta, sier enhetssjef Karin Tegmark Wisell i Folkhälsomyndigheten. (Expressen)

Over en halv million har fått påvist smitte i Sverige siden utbruddet startet.

Folkhälsomyndigheten har registrert 6580 nye smittetilfeller i landet det siste døgnet, og totalen er nå oppe i 518.783 smittede og 10.185 døde.

Sverige har fortsatt omfattende smittespredning, påpekte Wisell på dagens pressekonferanse.

– Vi har över 10 000 rapporterade avlidna i Sverige och vi förväntar oss tyvärr att ökningen kommer att fortsätta i och med att vi har en omfattande smittspridning i landet fortfarande, sa hon på pressträffen.

Samtidig som smittespredningen fortsetter å ligge på et høyt nivå i Sverige, er det fremdeles et etterslep i statistikken etter jule- og nyttårshelgen.

Det store antallet dødsfall finnes i gruppen 80 år og eldre. Det er også et større antall som dør i gruppen 70 til 80 år sammenlignet med andre grupper.

– Budskapet är att det här är en sjukdom där vi har en omfattande smittspridning och vi har ett stort antal döda. Det finns döda i princip alla åldersgrupper, men det är en väldig skillnad beroende på vilken åldersgrupp man tittar på, sier Karin Tegmark Wisell.