Helsemyndighetene i New York City er bekymret for den raske spredningen av apekopper. Nå starter massevaksineringen på tre ulike vaksinesentre.

Nesten 500 mennesker er registrert smittet. Det er særlig homofile menn som rammes.

Byens helsekommisjon er bekymret over utviklingen.

Det er nødvendig å bestille på forhånd for de som vil ta vaksinen. Ifølge CBS har mer enn 9000 allerede bestilt time. Det er lange køer på alle de tre lokasjonene som tilbyr vaksine.

Helsemyndighetene oppfordrer alle til å holde seg oppdatert og lære om de vanlige symptomene, og hvordan apekopper spres.

Svenskene bekymret før Pride

Også i Sverige sprer apekopper seg blant homofile menn. Antallet apekopper øker i hele Sverige, sier Folkhälsomyndigheten.

58 tilfeller av apekopper var registrert den 13. juli, 48 av disse i Stockholm. Nå står Pride-festivalen for døren, og dette skaper ekstra bekymring.

– Situationen känns extra besvärlig, särskilt med tanke på Pride som är i antågande och att människor nu har semester, reser och festar och vill ta igen förlorad tid efter två somrar med nedstängningar, sier Finn Filén, overlege på Venhälsan ved Södersjukhuset i Stockholm, til DN.

Alle de smittede er menn i alderen 20-65 år. De fleste har blitt smittet i utlandet.

– Men vi har också inhemsk smittspridning och det kommer säkert att dyka upp fler kluster i Sverige. Det är oroväckande och något vi måste försöka hindra, sier Filén.

Også i Norge opplevde vi en dobling i antall apekopper i løpet av Pride-måneden juni. Alle de norske smittede er menn, skrev NRK. Blant de 22 smittede den gangen var 17 bosatt i Oslo og Viken.

Apekopper gir vanligvis milde symptomer i form av feber og utslett, og er sjelden dødelig. Det er et virus du kan bli plagsomt syk av, med byller på kroppen. Men det regnes ikke som en veldig farlig sykdom.

New York City Opens Mass Vaccination Sites to Combat Monkeypox Outbreak

Apekopper, eller noe mye verre?


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.