FBI kunngjorde mandag kveld at det er et økt trusselbilde fra utenlandske terrororganisasjoner, som IS, rundt kommende arrangementer for Pride.

Samtidig har USA og verden sett en oppblomstring av støtte for Palestina fra LGBTI+-bevegelsen, selv om homofile og transpersoner i Gaza og på Vestbredden utsettes for årelange fengselsstraffer og dødsstraff.

Det er omtrent tre uker igjen til Pride-måneden, og det er stor spenning i New York City, skriver den lokale nyhetskanalen Pix 11.

I juni i år er det åtte år siden skytingen på nattklubben Pulse i Orlando, der 49 mennesker mistet livet. IS hyllet terrorangrepet den gang og gjerningsmannen Omar Matten hadde sverget troskap til Den islamske stat selv om president Barack Hussein Obama hevdet han var en ensom ulv.

Lokalbefolkningen i New York sier at de ikke vil la seg avskrekke fra å delta på pride-arrangementer:

– Du kan ikke underkaste deg dette; du må leve livet ditt og fortsette, sier Reed.

– Samfunnet vårt vil ikke la seg skremme, og jeg vil be folk om å ha en fantastisk Pride.

Det meldes ikke hva gruppen Queers for a Liberated Palestine (Q4LP) mener om trusselen. Gruppen har stor oppslutning i New York. Kanskje de tror de har ekstra beskyttelse fra islamske terrorangrep?

Etter terrorangrepet mot Israel den 7. oktober skrev Reason Magazine om Queers for Palestine-marsjen i New York og den virkelighetsfjerne koblingen av skjeive- og transrettigheter med krigen mellom Israel og Hamas.

Bevegelsen er ikke ny, skriver Billy Binion. Men etter Hamas’ terrorangrep mot Israel, har den fått en slags oppblomstring ved ulike demonstrasjoner.

«Skeive rettigheter! Trans-rettigheter!», ropte demonstranter i en video fra New York City. «Vi sier nei til folkemord!»

Det er perverst at demonstrantene ser ut til å klandre Israel for disse angrepene – som blant annet har bestått i at militante Hamas-medlemmer har myrdet mennesker, filmet handlingene og lagt videoene ut på sosiale medier slik at ofrenes familier og venner kan se dem. Men å koble denne saken til LHBT-rettigheter er rett og slett virkelighetsfjernt, skriver Binion.

Homofile og transpersoner – både i Gaza og på Vestbredden – utsettes for en ekstraordinær grad av forfølgelse, som kan resultere i årelange fengselsstraffer eller til og med dødsstraff.

I 2016 henrettet militante Hamas-medlemmer en av sine egne kommandanter, Mahmoud Ishtiwi, fordi han angivelig hadde hatt sex med en annen mann.

Bare to år tidligere hadde Ishtiwi hatt oppsyn med 1000 soldater og flere tunneler bygd av terrorgruppen. Men selv ikke lojaliteten kunne redde ham etter at han ble beskyldt for å ha vært involvert i homoseksuell aktivitet. Før han ble henrettet med tre kuler i brystet, skal Hamas ha torturert ham ved å piske ham, henge ham opp i taket i timevis og sette på høy musikk i cellen hans for å frata ham søvn.

I 2022 ble hodet til 25 år gamle Ahmed Abu Marhia funnet i veikanten på Vestbredden, etter at han var blitt drept fordi han var homofil. Drapsmannen filmet henrettelsen og delte den på sosiale medier.

Når det gjelder «Skeive for Palestina», er det svært ironisk at mange LHBT-palestinere søker asyl i Israel – det samme landet som disse demonstrantene i USA mobiliserer mot.

Kjernen i denne selvmotsigelsen er tendensen i bevegelser for sosial rettferdighet til å velge en klar protagonist og antagonist, den undertrykte og undertrykkeren, og så gå videre derfra på en måte som passer alle. Palestina står altså ikke bare for antikolonialisme, men også for LHBT-rettigheter og reproduktive rettigheter, til tross for at disse rettighetene faktisk ikke eksisterer der, skriver Binion.

For disse aktivistene symboliserer Israel folkemord. De representerer derfor en fiendtlighet mot minoriteter, inkludert homofile og transpersoner, til tross for at det er et av de mest tolerante samfunnene for nettopp disse menneskene, skriver Binion til slutt.

«Homofile for Gaza-folket er idioter» – Douglas Murray.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.