Bandet HaYehudim, som betyr «jødene» på hebraisk, ble kansellert av et spillested i Brooklyn. Bandets lydtekniker ble drept av Hamas. Samtidig forårsaker pro-palestinske opprørere mayhem på Brooklyn Bridge, brenner amerikanske flagg og roper «death to America

Et populært israelsk rockeband som mistet en av sine ansatte under terrorangrepene den 7. oktober, sier at et spillested i New York avlyste en planlagt konsert etter å ha fått vite at gruppens navn betyr «jødene».

Bandet HaYehudim, som betyr «jødene» på hebraisk, sier i en uttalelse til Fox News Digital at ledelsen på spillestedet The Brooklyn Monarch informerte gruppens bookingagent om at arrangementet er avlyst på grunn av bandets politiske natur.

Eierne av The Monarch sa at de foretrekker å avstå fra å være vertskap for politisk ladede arrangementer.

Utrolig nok er dette i samme by og samme bydel der tusenvis av pro-palestinere har tatt over gatene og forstyrret freden siden 7. oktober.

I går var det mayhem på Brooklyn Bridge. Det rapporteres at opprørerne ropte death to America og death to Israel. 


Bandet forteller Fox News at de ble veldig overrasket, for de er ikke et politisk band og har ingen politisk agenda eller kontroverser. Budskapet deres er fred, toleranse og aksept.

De har siden flyttet konserten i New York til et annet sted og vil opptre som planlagt.

Medlemmer av HaYehudim forteller om Guy Iluz som ble kidnappet under Hamas’ terrorangrep og senere drept. Han var bandets talentfulle lydtekniker og musiker, en del av bandets familie og en god venn.

Times of Israel skriver om Guy Iluz kidnapping:

Guy, en lydtekniker som blant annet jobber med de israelske musikerne Matti Caspi og Shalom Hanoch, forsøkte å flykte fra terroristene i sin hvite jeep.

Venner i en bil bak ham klarte å flykte, men terroristene skjøt mot Guys bil og drepte de fire passasjerene.

Han klarte å komme seg ut av bilen og klatre opp i et tre, og det var der han befant seg da han sist snakket med familien.

Mia Regev, et gissel som ble reddet under våpenhvilen, var  vitne til drapet på Guy i Gaza.

HaYehudim, som ble dannet på 1990-tallet av ekteparet Tom Petrover og Orit Shahaf, har solgt over 200 000 album i Israel og skulle etter planen opptre på Brooklyn Monarch som en del av en kommende USA-turné som inkluderer stopp i New York og Los Angeles, ifølge Times of Israel.

I en separat uttalelse som Times of Israel har fått tilgang til, skriver bandet at HaYehudim bærer navnet sitt med stolthet og tar alltid til orde for kulturell frihet og kjærlighet til menneskeheten.

Nettopp i denne perioden vil de ikke gi opp, og de vil med stolthet gjennomføre konsertturneen i USA og kjempe mot antisemittene.

I dag kan vi lese at antisemittiske hendelser i USA nådde rekordhøye nivåer i fjor, en økning på 140 % fra 2022, ifølge Anti Defamation League. Dette er et gjennomsnitt på 24 hendelser per dag, eller én i timen, skriver Jonathan Allen.

Mens dette skrives, publiserer Fox en video som viser  anti-israelske demonstranter i Brooklyn som brenner det amerikanske flagget og roper «død over Amerika». I Brooklyn!

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.