Merkel og statsminister i Nordrhein-Westfalen, Armin Laschet, og Merkel albuehilser 18. august. Et symbolsk bilde. Foto: Federico Gambarini/Reuters/Scanpix

WHO sier at pandemien vil være over om to år. Det er en lang tid. I mellomtiden ser det ut til vi må forberede oss på oppblomstringer. Det har skjedd i flere land, og nå i to land som har ligget i front som de beste: Tyskland og Sør-Korea.

Andre land, eksempelvis Mexico, noterer 60.000 døde.

Tyskland har registrert 2034 nye tilfeller av koronasmitte det siste døgnet, noe som er den største økningen som er registrert siden april.

Det er i alt registrert 232.082 smittetilfeller i Tyskland så langt, viser tall fra Robert Koch-instituttet. Økningen det siste døgnet er den største siden 25. april, da landet noterte 2055 smittetilfeller.

Ifølge granskninger er det mindre utbrudd, ofte knyttet til familiefeiringer, som har ført til den store økningen i smitte i Tyskland den siste tiden.

Tyskland opplevde en topp i koronasmitten i april, da det på det meste ble registrert over 6000 tilfeller daglig.

Sør-Korea innfører nye nedstengningstiltak

Den sørkoreanske regjeringen innfører nasjonale innstramninger for å få bukt med en ny oppblomstring av koronasmitte.

Lørdag ble det registrert 332 nye smittetilfeller. Det er andre dag på rad at antall nye tilfeller er over 300, og niende dag på rad at antall nye tilfeller er tresifret.

Statsminister Chung Sye-kyun sa lørdag at regjeringen vurderer å utvide nedstengningstiltak som allerede er innført i regionen rundt hovedstaden Seoul, der smitteoppblomstringen begynte, til å gjelde hele landet.

Like etter bekreftet helseminister Park Neung-hoo at tiltakene vil innføres fra søndag av.

Landet over blir kirker nå stengt, samtidig som restriksjoner og påbud om sosial distansering strammes inn.

Nattklubber, karaokebarer, bufférestauranter og dataspillkafeer stenges også, mens profesjonelle sportsarrangementer må gå for tomme tribuner.

Sør-Korea er blant landene som gikk svært hardt til verks i vår for å bremse smittespredningen. Etter det siste oppsvinget i smitte er det totale antallet registrerte smittetilfeller i landet nå 17.002, mens det er registrert 309 dødsfall som følge av covid-19. ( NTB-AP)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.