Stockholm, Sweden Control tower at Arlanda Airport. – 2019 | usage worldwide

Til tross for at Sverige har innført flyforbud fra Storbritannia, landet et British Airways-fly på Arlanda-flyplassen lørdag.

29 personer har sluppet inn i Sverige fra Storbritannia uten å ha testet seg eller fått krav om karantene, skriver Aftonbladet.

– Vi aner ikke hvordan det har kunnet skje, sier sjefen for det svenske grensepolitiet, Patrik Engström, til avisen.

Innreiseforbudet ble innført etter funnet av en ny koronavariant i Storbritannia.

– Det virker som om det har skjedd en misforståelse. Dette er i strid med flyforbudet, som er absolutt. Det skal ikke forekomme persontrafikk i luften mellom landene nå, sier pressesjef Mikael Andersson i Transportstyrelsen.

Han sier at de har kontaktet British Airways og britiske luftfartsmyndigheter.

Det var 33 passasjerer om bord på flyet, som kom fra London. 29 av dem var svenske statsborgere, og fire var finner som skulle reise videre, skriver Aftonbladet.

Sverige sluttet seg 20. desember til en stadig lengre liste av EU-land som har innført flyforbud og reiserestriksjoner for Storbritannia.

Mutasjonen som Storbritannia har oppdaget og som har fått navnet VUI 202012/01, anslås å være 70 prosent mer smittsom enn den opprinnelige varianten av koronaviruset. Mutasjonen har også blitt påvist i Danmark, Nederland, Island, Italia og Australia. Utviklingen har ført til at mange land har stanset flygninger fra Storbritannia.

 

 

Kjøp Asle Tojes bok her! 
 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.