Canadas statsminister Justin Trudeau er kongen av woke, men han er også en statsleder som nærmer seg det totalitære. Nå kommer Trudeau med nok et angrep på individets friheter. Ytringsfriheten online skal angripes, og særlig viktig blir det for Trudeau-regimet å beskytte politikerne selv.

Dette skriver Aia Fog om i Den Korte Avis. Fog er cand. jur og formann for Trykkefrihedsselskabet. Hun betrakter Trudeau som en narr og en klovn.

Ud fra en umiddelbare betragtning er han en nar og en klovn, der på så mange måder stikker ud fra den befolkning, der har valgt ham, for canadierne er et oplyst og veluddannet folk, og det er en gåde, at de kan vælge og genvælge Trudeau.

Men Trudeau er ikke bare en selvfed narcissist. Han er også farlig og en aktiv bekæmper af de grundlæggende frihedsrettigheder, der definerer et frit demokrati – ytringsfriheden ikke mindst.

Gjentatte ganger har Trudeau forsøkt å stoppe munnen på de som kritiserer ham, skriver Fog.

I 2017 fikk han vedtatt C-16, en lov som gjør det til en menneskerett å velge sitt eget kjønn og samtidig gjør det til straffbar hatkriminalitet å ikke akseptere det frie kjønnsvalget. Det var denne loven som gjorde Jordan Peterson berømt, siden han nektet å bruke LGBTQ-personers foretrukne pronomen.

I 1 2018 støttet han et lovforslag som kriminaliserer islamofobi og fordømmer anti-islamsk retorikk og oppførsel.

I 2020 satte han den kanadiske etterretningstjenesten til å «etterforske» og avhøre eieren av Rebel Media, Ezra Levant, fordi han hadde skrevet en kritiske boken om Trudeau: The Libranos: What media won´t tell you about Justin Trudeau´s corruption.

I 2019 og igjen i 2021 prøvde han å forhindre Rebel News i å dekke de kanadiske valgdebattene. I begge sakene gikk Rebel News til retten og fikk medhold. Trudeau nektet deretter å svare på spørsmål stilt av Rebel News-reportere.

I februar i fjor innførte Trudeaus regjering unntakstilstand som svar på de fredelige truckerne som deltok i Freedom Convoy-demonstrasjonene i Ottawa, og opphevet en rekke friheter for demonstrantene og gjorde dem de facto til ikke-borgere i sitt eget land.

Canadas parlament godkjenner innføringen av unntakstilstand

Nå jobber Trudeaus regime men et nytt inngrep i borgernes ytringsfrihet: En ny lov skal sikre politikerne og beskytte dem mot kritikk online.

Loven som går under kallenavnet The online harms Act foreslår å utnevne en «digital sikkerhetskommissær» som skal «overvåke og forbedre» innhold på nettet.

I første omgang ser lovforslaget ut til å dreie seg om beskyttelse av the usual suspects, de gruppene som anses som «sårbare», slik som handicappede, LGBTQ-gjengen, kvinner, jenter og religiøse minoriteter (som i praksis betyr muslimer).

Endvidere skal den digitale sikkerhedskommissær støtte digitale platformes bestræbelser på at eliminere skadeligt indhold. En regulær blanko-check til censur af stort set hvad som helst, den siddende regering ikke bryder sig om.

Men også politikere anses nå tydeligvis som en gruppe som fortjener beskyttelse. Den ansvarlige statsråd Steven Guilbeaut uttalte i et intervju at public officials – da særlig politikere – skal få en spesiell beskyttelse. Argumentet er velkjent: Ifølge Guilbeaut er dette nødvendig for å forhindre at mange trekker seg fra politikken fordi de ikke holder ut å bli utsatt for «hatefullt innhold», som i mange tilfeller kun dreier seg om politisk kritikk.

Derfor skal den nye kommissær have det som sin ultimative beføjelse at blokere og slette sider, et indgreb som Guilbeaut selv benævner som «atombomben i værktøjskassen».

Trudeaus plan er at ytringsfriheten skal begrenses innen 24 timer, ved at den «digitale kommissæren» bare beordrer sosiale medieplattformer om å fjerne uakseptable poster. Hva som er akseptabelt blir opp til regimet.

Fog peker på det nesten utrolige, at en totalitær fiende av ytringsfriheten som Trudeau i fjor satt som president for Freedom Online Coalition, en sammenslutning av 37 stater som etter sigende skal jobbe for ytringsfriheten, inkludert online. Det er noe Orwellsk over hvordan politikere sier ett ord, men mener det helt motsatte.

Trudeau er mester i «dobbel think», skriver Fog. Det kan man blant annet se i hva han skrev i sitt tiltredelsesdokument i 2022.

Statsstøttet desinformations-kampagner underminerer fred, fremgang og borgerrettigheder og truer med at destabilisere fundamentet for reguleringen af vores internationale system.

Han peker særlig på russiske kilder som Russia Today og Sputnik. Desinformasjon som støttes av regimet i Canada er nok neppe det Trudeau har i tankene. Særlig under pandemien kom hans regime med enorme mengde feilinformasjon. Dette gjaldt også de aller fleste vestlige land, inkludert Norge.

Det er også nesten ubegrensede mengder statsstøttet desinformasjon i forhold til klimasaken. Men desinformasjon er tydeligvis helt greit, så lenge den kommer fra politisk korrekte myndigheter som støtter de utopiske drømmene til Klaus Schwab og World Economic Forum, hvor Trudeaus visestatsminister Chrystia Freeland sitter i Board of Trustees.

Såkalte regimemedier i vestlige land har løyet så mye om Trump at man kan skrive flere bøker om det, men dette er selvsagt ikke noe tema når «Build Back Better»-prinsen i Canada snakker om desinformasjon.

Presset mot vanlige borgere i tidligere demokratiske land i Vesten er enormt. Biden-regimet leder an, men politikere som Justin Trudeau og Frankrikes president Emmanuel Macron følger opp. Pandemien ga maktsyke politikere i mange land en mulighet, og alt for mange politikere utnyttet situasjonen. Nå vil de ikke gi slipp på makten, som har blitt som en rus.

Konklusjonen til Aia Fog er klar: Det siste lovforslaget er nok et eksempel på hvordan Trudeau stadig beveger landet han styrer mot totalitære tilstander, i det tidligere så demokratiske Canada.

Les også:

Tre demonstranter risikerer fengsel for å ha vist fingeren til Macron

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.