Canadas statsminister Justin Trudeau og hans super-woke regime vil nå straffe folk for «precrime». Ideen er som hentet rett ut av dystopien The Minority Report av Philip K Dick.

Det er takket være Bill C-63 at de stakkars borgerne i Canada snart kan finne seg selv å lide i rettslig pålagt fengsling til tross for å ikke ha begått noen forbrytelse. Lovens mål er å takle «hat» på internett.

Dette skriver Brendan O’Neill i Spiked. Han mener dog at når myndigheter erklærer krig mot slemme ord på nettet, er det loven selv som blir drakonisk. Hvis loven blir vedtatt, vil den tillate folk å melde inn klager (eller tyste) til den beryktede Human Rights Commission hvis de oppdager «hatprat» på nettet.

Dette kan medføre bøter opp mot 20.000 dollar. Man kan også bli plassert i husarrest hvis noen frykter at du kan komme til å begå en forbrytelse.

Justisminister Arif Virani forsvarer lovforslaget, og mener at tiltakene kunne vise seg å være «svært viktige» for å begrense adferden til noen som kan mislike minoritetsgrupper.

– [If] there’s a genuine fear of an escalation, then an individual or group could come forward and seek a peace bond against them and to prevent them from doing certain things.

Her plasseres ballen foran åpent mål for griske og lettkrenkede grupper, og transaktivister vil trolig utnytte muligheten med alle sine fem hender. Ordet «sutrekapital», som jeg fant på for et par år siden, blir i praksis en realitet.

En mann som later som han er kvinne kan kreve erstatning hvis du kaller ham for en han (for det er en mann). Sensuren vil bli massiv. Sosiale medier vil dø ut for alle som ikke er helt med på det nye, falske woke-språket.

O’Neill mener loven åpner for en annen dystopisk spådom, det Orwell beskrev som thoughtcrime.

Det er virkelig mulig at det vil være ideer, ikke bare hat, som vil bli straffet under C-63.

Human Rights Commission var etaten som saksøkte magasinet Maclean’s etter klage fra Canadian Islamic Congress, etter at de hadde publisert utdrag fra en bok av Mark Steyn. Blant sitatene Steyn og Maclean’s redaktør Ezra Levant ble anmeldt for, var flere direkte sitater fra uttalelser fra islamister, selv mullah Krekar var nevnt.

Steyn har beskrevet hele prosessen i boken Lights Out: Islam, Free Speech And The Twilight Of The West.

Det er allerede slik at i henhold til Canadas C-16 kjønnsidentitetslov, blir «bevisst feilkjønning» av en transperson behandlet som en potensiell «overtredelse» av LGBTQ-mafiaens menneskerettigheter. Nå kan man snart straffes bare for å tenke tanken.

Perhaps Canada will become a no-go zone for thoughtcriminals like JK Rowling.

Precrime, altså. Dicks dystopi blir gjort til virkelighet ved hjelp av superskurken Trudeau og hans menneskefiendtlige regjering.

Nok en gang viser det seg at virkeligheten overgår dystopiene. Justisministeren forsvarer husarrest for personer som fryktes å begå hatkriminalitet i fremtiden. Dette kan man lese i Globe and Mail, selv om man skulle tro det var et sitat fra en satire i Babylon Bee.

Men Babylon Bee har oppdaget at deres sinnssyke fantasier ikke lenger overgår realitetene.

In keeping with Canada’s Orwellian theme, these precrime confinements are referred to as ‘peace bonds’.

«Krig er fred», sa Big Brother. «Våpen er veien til fred», sa Stoltenberg. «Å frata enkeltpersoner deres grunnleggende friheter er fred», sier Big Trudeau.

Det er som Trudeau er desperat etter å finne på så mye undertrykkelse som mulig før han høyst sannsynlig kastes ut av sin posisjon ved neste valg, som må avholdes innen oktober 2025.

Han har allerede en imponerende rekke av tyranniske prestasjoner på CV-en sin, og får sikkert en stor og «viktig» internasjonal jobb når Canada ikke orker mer. World Economic Forum er kanskje neste stopp?

Justin Trudeau forvandler demokratiske Canada til en ren dystopi

Canada omfavner altså precrime, og på mange måter er vi alle skyldige. Er du kritisk til klimapolitikken? Vil du stanse invasjonen av migranter fra voldskulturer? Misliker du at barna dine lærer på skolen at kjønn er et personlig valg? Du er da automatisk skyldig i precrime.

Vi blir alle betraktet av de falske prestelige teknokratene som hersker over oss som om vi var ustabile skapninger, en mobb som kun venter på muligheten til angripe de beskyttede ved å uttrykke våre hatefulle holdninger.

Trudeaus løsning minner om en kinesisk skole jeg så på TV for mange år siden: De ga alle elevene juling ved starten av skoledagen. Logikken var at de helt sikkert kom til å gjøre noe galt før dagen var over.

Det elitene kaller en krig mot hatkriminalitet, er egentlig et angrep på friheten vår, som de rett og slett ikke kan tåle. Derfor viskes ytringsfriheten ut, sakte men sikkert. Paragraf 185 har i praksis avskaffet begrepet likhet for loven her i Norge.

O’Neill er klar og tydelig.

I’m with Émile Zola. ‘Hatred is sacred’, he wrote. ‘It is the indignation of strong and powerful hearts, and the militant scorn of those who are angered by stupidity and mediocrity.’

Kanskje noen kan sende en tweet til Justin Trudeau med sitatet fra Zola? Det bør helst ikke utføres av en canadisk borger – vi ønsker jo ikke at noen skal bli arrestert.

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.