En ny superklasse av øko-globalister gjør livet surt for alle oss andre. Nå har New Zealands tidligere statsminister Jacinda Ardern blitt en del av den høyeste globale politiske klassen.

Dette er en liten, privilegert gruppe som flyr privatfly verden rundt for å klage over hvor mye CO₂ en mor slipper ut når hun bruker bilen for å hente barna sine i barnehagen, og hvor fryktelig skadelig det er for klimaet at vi har bønder som produserer mat til menneskene.

Ardern skal inn i styret til Earthshot Prize, som er prins Williams globale grønne korstog. Så alle som trodde at vi endelig skulle slippe unna denne autoritære figuren med sitt platte smil og sin falske sosiale omsorg blir nok skuffet.

Brendan O’Neill i Spiked er ingen fan av Ardern.

It’s not just the good people of New Zealand who will now have to endure the paternalist Ardern style, that oppressive hectoring always delivered with a toothy beam and caring liberal head-tilt – it’s all of us.

Ardern var muligens ikke smart nok til å styre New Zealand på en skikkelig måte. Men hun oppfattes som kvalifisert til å rette pekefingeren mot verden sammen med de andre klimatsarene.

Målet til Earthshot er å motivere til «bærekraft» ved å dele ut priser til de lydige. Organisasjonen ble grunnlagt av prins William og sir David Attenborough, som er kjent for å beskrive mennesker som en pest på jorden.

Rollen til Ardern blir vel å fly privatfly fra sted til sted for å advare mot en nært forestående klimakrise, og forklare oss deplorables hvor mye ekstra skatt og redusert levestandard vi må bidra med for å redde verden.

Verden er full av tidligere politikere, forretningsfolk og byråkrater som reiser verden rundt for å gjøre livet vanskelig for vanlige folk. John Kerry, Bidens spesielle klimautsending, topper listen.

Kerry er så høy på seg selv at han forteller statsledere i andre land hva de må gjøre, og forventer at de lytter på ham. Det er nykolonialisme skjult bak en Greenpeace-button.

Mark Carney var tidligere sentralbanksjef i Bank of England. Nå er hans FNs spesialutsending for klimahandling og finans. Inger Andersen hadde en høy stilling i Verdensbanken, nå er hun direktør i FNs miljøprogram.

Vi hadde jo Gro Harlem Brundtland, som var FNs spesialutsending for klimaspørsmål.

Denne lille eliten av klimaadel tar seg selv ekstremt høytidelig, skriver O’Neill.

Glimpse the religious fervour in the comments Kerry made at Davos in January, where he said ‘it’s pretty extraordinary that we select group of human beings… are able to sit in a room and come together and actually talk about saving the planet’. It’s ‘almost extra-terrestrial to think about’, he said. Saviour complex much?

Kerry tror virkelig at han er tildelt superkrefter, og er i stand til å fikse atmosfæren og «redde verden».

Al Gore sa noe lignende, om hvilket privilegium det var å få lov til å være medlem av «en relativt liten gruppe mennesker som kan kontrollere fremtiden for kommende generasjoner».

This is the god delusion of the superclass of eco-aristocrats.

Folk som Gore, Kerry og nå Ardern anser seg selv som de opplyste få som skal redde menneskeheten fra seg selv, og planeten fra menneskene. På denne måten grenser de mot å erklære seg selv som guder.

Denne klimaeliten er fullstendig anti-demokratisk. De bryr seg ikke det minste om nasjonal suverenitet, eller om hva velgere ønsker. De ignorerer fullstendig at millioner av mennesker mister jobbene sine og havner i fattigdom.

Slike småting betyr ikke noe for disse yppersteprestene. De er opptatt av religionskrigen for å forhindre Armageddon.

Metoden er utopien Net Zero, nullutslipp. Dette er umulig, men forsøket vil kreve tyranni. Den nye føydalismen manifisterer seg. Nasjonenes suverenitet og folkets vilje må vike.

Den nye føydalismen: Eiendomsretten under angrep, friheten skal fjernes

Ardern er godt kvalifisert for å innta en totalitær og autoritær rolle. Under hennes kommando opplevde New Zealand drakoniske tiltak under pandemien. Hennes egne borgere fikk ikke lov til å returnere til hjemlandet sitt, selv ikke gravide journalister som måtte søke hjelp fra Taliban.

Selvsagt er hun en av Klaus Schwabs nyttige idioter. Ardern er et fremtredende medlem av WEFs Young Global Leaders.

I tillegg har hun vist sin forakt for ytringsfriheten, som da hun i høst etterlyste i FN at man slo hardere ned på «farlige ideer», som f.eks. å være skeptisk til enkelte av de mest idiotiske klimatiltakene.

Ord kan være like farlige som våpen, mener Ardern.

‘War is peace’, said Big Brother. Big Sister Jacinda Ardern sees it a little differently: war is speech.

Ardern skjuler sitt tyranniske vesen bak en fasade som forsøker å gi uttrykk for sosial omsorg. Men stadig færre lar seg lure. Hykleriet til klimaadelen utspiller seg for tydelig og for ofte.

«Vi trenger å leve avfallsfritt», erklærer Earthshot, lekegrinda til kommende sjef for en familie som flyr så mye at de tar en tur-retur månen hvert år.

John Kerry brukte sitt eget privatfly på turen til Marthas Vineyard for å feire Obamas 60-årsdag. Også Ardern har brukt skattebetalernes penger på å bruke privatfly på helt private reiser.

Disse hyklerne skal så fortelle alle andre at de må kjøre mindre, fly mindre, legge ned jordbruk, spise mindre kjøtt, bruke mindre kull, olje og gass og tåle fattigdom og klimadiktatur med et stivt smil.

O’Neill nærmer seg det revolusjonære.

The gall. Peasants’ revolt, anyone?

På en måte er bondeopprøret allerede i gang, som i Nederland. Det er på tide at flere av oss erklærer vår motstand mot denne klimapolitikken som er i ferd med å knuse den vestlige sivilisasjonen.

Snart er det for sent.

Les også:

Oslo som 15-minuttersby er ingen drøm, men en trussel

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok eller som e-bok!

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.