Norske medier har gjort seg selv verdiløse når det gjelder fakta og etterrettelighet rundt vitenskap, energi og miljøvern. I stedet for ansvarlig og balansert journalistikk, publiseres tanketom aktivisme basert på krisemaksimerte spådommer om fremtiden som vitenskapelige fakta – fullstendig uten kvalitetskontroll eller balansert innhold. Nå gires propagandaen kraftig opp foran FNs kommende klimakonferanse i Glasgow, Cop26.

Sist ut var en artikkel i TV2 ved navn «Forskere slår alarm – slik vil Oslo se ut om vi ikke endrer kurs», hvor man viser til de evinnelige «klimaforskere» som har tatt fullstendig feil i 30 år … eller i tusenvis av år, hvis man skuer mot oldtidens høyt anerkjente sannsigere, orakler og spåmenn. Den som kan lese fremtiden, hersker nemlig over samfunnet.

Som alltid med krystallkuleforskningen og fremtidsempirien til klimascientologien, er det ifølge TV2 ikke måte på lidelser som venter oss arme oljesyndere der fremme: Store deler av verden vil bli ubeboelig og stå under vann om vi fortsetter med vårt nåværende utslippsnivå av plantenæringen CO2:

– I en fersk rapport feller klimaorganisasjonen Climate Central en knusende dom over verdens nåværende utslippsnivå, og advarer om konsekvensene av å fortsette i samme retning. Ifølge organisasjonens modeller og beregninger vil så mye som 10 prosent av det landarealet jordens befolkning nå bor på, være under vann i fremtiden.

Urgamle, resirkulerte dommedagsvarsler

Man kan spore spådommer om flom, dom og død helt tilbake til Bibelen og Noas ark. TV2 videreformidler nøyaktig samme alarmismen som ble formidlet av polarforskeren Douglas Mawson i 1934, Hollywood-filmene «Waterworld» og «The Day After Tomorrow». Det var i 1989 det ble «umoralsk» å tvile, og på FN-konferansen i Nairobi samme år ble antagelser fastspikret som fakta, og spredd gjennom f.eks. Associated Press:

A senior UN Enviromental official says entire nations could be wiped off the face of the Earth by rising sea levels if the global warming trend is not reversed by the year 2000.

Norske medier stilte seg like ukritiske til dommdagsprofetiene da som nå. Den 30. juni 1989 rapportere Arbeiderbladet de dystre fremtidsutsiktene:

– Hele nasjoner står i fare for å forsvinne fra Jordens overflate fordi vannstanden i verdenshavene forsvinner. Oversvømmelser og matmangel vil skape en ny strøm av «miljø-flyktninger» og true den politiske stabiliteten over hele verden. Om katastrofen skal unngås, må vi snu drivhuseffekten før århudreskiftet, sa en av lederne for FNs miljøprogram (UNEP).

Ifølge Noel Brown, som ledet UNEPs avdeling i New York, ville menneskene miste kontrollen over drivhuseffekten hvis ikke utviklingen ble snudd innen ti år. Tidsfristene for disse «tippepunktene» kom og gikk uten at noe som helst skjedde, uten at noen fikk sparken, og uten at pressen tok et oppgjør med uvesenet.

Ingen «klimaforskere» ble hengt ut til tørk, ingen politikere ble latterliggjort, og ingen medier ble ansvarliggjort for å skremme livskiten av folk uten grunn. Tvert om har klimaprofetene fortsatt med dommdagsvarslene helt uimotsagt, helt opp til nåtid. All klimaforskning har tatt fullstendig feil i 30 år, men alle later som om det er ferskvare, i tiår etter tiår.

30 år med løgner

I desember 2009 sa Al Gore at Nordpolen skulle være isfri innen 2014. (For øyeblikket er det 14 minusgrader der oppe.) Statsminister Gordon Brown påpekte at vi bare hadde 50 dager igjen til å redde planeten fra katastrofe. Prins Charles mente vi hadde 96 månder på oss for å redde hele kloden.

Under FNs klimakonferanse i København i desember 2009 måtte en avtale komme på plass, ellers ville klimaforverringene bli så enorme at de ikke kunne snus. Britenes statsminister Gordon Brown ga verdens ledere 80 dager på å redde kloden, og vår egen Jens Stoltenberg støttet kollegaens ultimatum uten forbehold. Og slik har det bare fortsatt, uten kontroll eller innsigelser. Spåkunstene har spredd seg til  alle vestlige medier. Journalistikken har brutt helt sammen.

Akademia ga også opp motstanden mot klimascientologi

Ærverdige Meteorologisk Institutt var lenge tilbakeholdne i klimahysteriet for ikke å bli brukt som nyttige idioter for klimahysteriets kapitalkrefter og politiske aktivisme. Men i 2014 endret også de politikk: Da meldte Bente Wahl fra yr.no været for 2050, fordi hun ville «oversette klima til vær», og her var det som vanlig ikke fnugg av optimisme å spore: orkan og ekstremt mye regn i vest, skredfare i nord og et voldsomt mildvær i øst.

– På Østlandet kan du klippe plenen ferdig til jul. I vest må folk evakuere, fortalte hun til skjelvende voksne og barn, så de ikke skulle få sove godt den natten.

I år gjentok det seg da statsmeteorolog Kristian Gislefoss i NRK innledet værvarselet med et fremtidsværvarsel for 2050. Han kunne fortelle om temperaturer opp mot 40 grader og flere skogbranner sør i Norge. I nord rapporterte han om jordskred, flom og stengte veier.

Og som i alle andre europeiske land er værkartene på norske skjermer for lengst farget VULKANRØDE så fort temperaturen overstiger 15 grader! Før hadde vi varme, deilige sommerdager, nå har vi «ødelagt været», og solskinnsdager er kun onde jærtegn om hva som er i vente hvis du våger å tvile, ikke ønsker klimaavgifter og ikke sier ja til vindmøller. Dette er ikke vitenskap. Det er billig politisk aktivisme med religiøst fundament: klimascientologi.

Spåkunster er ikke vitenskap. Og dommedagsvarlser er ikke fakta! 

Observerbare resultater viser at alle disse spådommene om fremtidens klima, basert på en blanding av massehysteri, aktivisme, bestillingsforskning og projeksjoner fra feilaktige datamodeller, har feilet fullstendig. Ingen katastrofer har slått til.  Ingen «vippepunkt» var valide. Isbjørnen er ikke uryddet. Forskningsskip setter seg fortsatt fast i polarisen.

Treffprosenten for klimaforskningen fremstår faktisk vesentlig lavere enn om man brukte terning, noe som egentlig bare kan bety én ting: Det ligger føringer bak feilene. Man ønsker å villede.

Gjennom hele 30 år har det vært nesten endeløst med dystre profetier rundt fremtidens klima – som om noen kan spå fremtiden eller forutsi hva jordens klima vil være om bare ti år? Det er kort og godt umulig. Alle samfunnsinstanser er nå i praksis omgjort til instrumenter for å spre uro, panikk, angst og redsel i samfunnet på vegne av klimaindustrien, hvor aktørene alltid er på jakt etter makt, penger eller prestisje … eller helst alle tre på en gang.

Resultatet er en hel generasjon som ikke forstår forskjellen på fakta og hjernevask

Denne veggen av løgnpropaganda har gjort noe med hodet til alle som er under 30–40 år, for propaganda virker. Ikke bare tror folk på det de har blitt fortalt så lenge. De vet at «klimakrisen» er absolutt sann. Det er et hellig dogme. De vil ikke høre noe annet, og de vil ikke ha noen debatt, og de vil aggressivt avvise alle fakta og observerbare resultater som motsier deres barnetro, og aktivt søke etter fakta som bekrefter livsløgnen. For sånn er nå engang vi mennesker. Vi er ikke særlig rasjonelle, og vi er svært, svært lette å manipulere.

Det er grunnen til at TV2 helt uimotsagt kan si at «Det siste århundret har havnivået steget med rundt 30 centimeter». Det finnes ikke fnugg av bevis for å påstå noe sånt, og enhver som har bodd ved samme strand i 80 år, kan avkrefte vrøvlet. Men samfunnet vårt er nå så marinert i løgner og skrekkforskning at fakta og vitenskap ikke lenger har noen makt eller effekt.

Klimahysteriet har aldri handlet om fakta og vitenskap, like lite som heksejaktene på 1500-tallet. Det handler om makt, penger og prestisje, og herregud som det har fungert.

Før eller senere vil nettopp dét ende med katastrofe for europeiske land. For løfter, løgner og spådommer skaper aldri gode, fungerende samfunn. Med energimangelen i Europa er den katastrofen antagelig i gang, men jeg kan faktisk ikke se inn i fremtiden. Jeg kan likevel forutsi at klimahysterikere kommer til å påstå at denne artikkelen er «konspiratorisk» og full av feil, men uten å kunne påpeke noe konkret.

Det er sånn massehysteri fungerer.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.