To av lederne for den canadiske Freedom Convoy 2022, Tamara Lich og Chris Barber, ble natt til fredag arrestert av politiet i Ottawa. De to lederne lot seg arrestere uten motstand. Politiet i Ottawa har nå sperret av et tre kvadratkilometer stort område i sentrum av byen for å hindre at nye demonstranter slutter seg til demonstrasjonene.

Onsdag ga politiet demonstrantene et ultimatum og gjorde det klart at alle som ikke fjernet seg frivillig ville bli pågrepet og risikerte å få lastebilene beslaglagt.

Dette så ikke ut til å ha noen effekt, og torsdag rykket store politistyrker inn i sentrum av byen. (NTB)

Det er snø og kaldt i Ottawa, men mange demonstranter holder stand. Canadas Civil Liberties Assosciation (CCLA) har nå reist søksmål mot myndighetene for bruken av unntaksbestemmelsene (Emergencies Act), som de mener bryter med grunnloven.

“This morning I listened carefully to the Prime Minister and heard no new legal justifications for a national emergency and the enormous power the government is hoping to give to itself to bypass the typical democratic process. The situation in Ottawa has been complicated, difficult and painful, in particular for marginalized communities who have experienced racial and homophobic intimidation by some. Governments already have the lawful authority to address difficult situations and do so all the time. This use of the Emergencies Act is unnecessary, unjustifiable and unconstitutional.”

I en reportasje på Fox News forteller flere lastebilsjåfører om hvordan de vil fortsette å kjempe for at alle korona-krav blir fjernet. – De har jo tatt fra oss levebrødet uansett, sier flere.

 

Les også:

Elon Musk assosierte Justin Trudeau med Hitler

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.