Elon Musk ser ut til å ta ytringsfriheten på X (tidligere Twitter, som han kjøpte i fjor) på alvor.

Etter å ha avslørt med Twitter Files hvordan selskapet tidligere fungerte som statlig propaganda­organ, har det nå tatt den tidligere utestengte engelske medie­personlig­heten Katie Hopkins inn igjen, sammen med en noe yngre, unenvelig engelskmann som står henne politisk nær – og som hun beundrer dypt.

I et intervju med en stor dansk avis ble den unevnelige i 2019 sammenlignet med krigs­forbryteren Ratko Mladic av en fremstående talsperson for et annet stort sosialt medieselskap, da denne skulle forklare hvorfor det å si noe positivt om vedkommende var ensbetydende med bannlysing.

Hopkins var spaltist i Daily Mail frem til 2017, og skrev minneverdige kommentarer til islamistiske terrorangrep i Storbritannia. I 2019 besøkte hun Document i Oslo, og i 2020 ble hun altså utestengt fra plattformen som da het Twitter.

Nå mangler det bare at Alex Jones slipper til igjen, kommenterer frilansjournalisten Ben Kew.

Nye tider, indeed.

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.