Karine Jean-Pierre, pressesekretær i Det hvite hus, kritiserte mandag Twitter-sjef Elon Musk for det hun kalte hans «motbydelige» tweets som oppfordret til at dr. Anthony Fauci måtte rettsforfølges for angivelig å ha løyet for Kongressen og potensielt forårsaket covid-19-pandemien.

Elon Musks oppfordring om å tiltale USAs smittevernsjef Anthony Fauci for håndteringen av koronapandemien, faller ikke i god jord hos det nåværende regimet i USA.

– Disse personangrepene vi ser, er utrolig farlige, sier Karine Jean-Pierre, talsperson for Det hvite hus, til New York Post.

Musk skrev på Twitter at han mente Fauci burde straffeforfølges, noe som vakte hat og avsky fra blant annet representanter for Demokratene i USA.

Nå henger også Det hvite hus seg på hatbølgen mot Tesla-eieren og milliardæren Elon Musk.

– Personangrepene er ekle og har ingen rot i virkeligheten, sier Jean-Pierre, og sikter til Musks mening om at Fauci burde tiltales.

Musk har vært en sterk kritiker av nedstengingene under koronapandemien.

Jean-Pierre mener at USA derimot burde være svært takknemlige overfor Fauci, som hun mener er en helt, og ikke noen skurk.

– Hans arbeid med smittsomme sykdommer fra HIV/AIDS til covid har reddet utallige liv. Vi er svært heldige og takknemlige for at han har viet sin karriere, sitt liv og sitt eksepsjonelle talent til Amerikas folkehelse, uttaler hun.

Fauci ble en av de mest polariserende figurene i USA under pandemien.

Demokrater ser generelt på Fauci som en ansvarlig offentlig tjenestemann og som en respektert advarselsstemme, mens Republikanere har beskyldt ham for inkonsekvent helseveiledning, inkludert først å anbefale bruk av beskyttende ansiktsmasker, for senere å oppfordre til å bruke munnbind.

Fauci sa nylig at virusene som ble modifisert i Wuhan-studiene, ikke kunne ha utviklet seg til covid-19, men skeptikere sier at det er mulig at hemmeligstemplet forskning som ennå ikke er avslørt, kunne ha ført til pandemien.

Amerikanske etterretningsorganisasjoner kunngjorde så sent som i august 2021 at et laboratorieforsøk i Wuhan var en av to «plausible» forklaringer på pandemiens opprinnelse.

 

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.