Etter at John McAfee ble funnet død i sin spanske fengselscelle i 2021 er det blitt spekulert i alt fra om det var selvmord til drap og det er blitt hevdet at han fremdeles lever. Det siste har fått ny vind i seilene etter at en av hans tidligere kjærester hevder at han er i live.

Historien om John McAfee var først synonymt med antivirusprogramvare og et ekstraordinært liv. Etterhvert kom den til å handle om så mye mer: Ambisjoner, paranoia, sex, et eventyrlig liv og kompromissløs frihetssøken. Den begynte 18. september 1945 i Cinderford, Storbritannia og offisielt endte den 23. juni 2021 i fengselet Centre Penitenciari Brians 2, Barcelona, Spania.

Men onsdag i uken som gikk ble det lagt til et nytt kapittel i historien da Netflix-dokumentaren «Running With the Devil: The Wild World of John McAfee» ble publisert. I den hevder hans tidligere kjæreste Samantha Herrera at han forfalsket sin egen død og flyttet til Texas hvor han fortsatt bor:

– Jeg vet ikke om jeg skal si det, men etter hans død ble jeg oppringt fra Texas: Det er meg, John. Jeg betalte folk for å forfalske min død, men jeg er ikke død.

Herrera sier at han fortalte at bare tre personer i denne verden vet at han fortsatt er i live.

Før selvmordsrapportene hadde McAfee gjentatte ganger twitret at hvis han ble funnet død i fengsel, ville det ikke være selvmord. I 2019 tatoverte han «$WHACKD» på armen for å støtte utsagnet:

At spanske myndigheter ikke har villet utlevere liket av McAfee har vært med på å fyre opp under konspirasjonsteorier om at han fortsatt er i live.

McAfee er fremdeles aktiv på sosiale medier. Hvem som drifter kontoene vet vi ikke:

Det var alltid noe uvanlig med John McAfee. Antiviruspioneren og datagründeren tjente mye penger på programvaren som bærer hans navn, men gjorde mye annet som vi ikke kjenner like godt til. Blant annet brukte han år av sitt liv på å nyte kokain, han var åndelig guru og yogaekspert. 

I 2009 trakk han seg tilbake til det lille sydamerikanske landet Belize etter å ha tapt millioner på aksjemarkedet. Etter det begynte tingene å røre seg til. Han hang sammen med drapsmenn, prostituerte og halliker. Han forelsket seg i en 17-åring og omringet sitt tropiske hjem med væpnede vakter. 

I november 2012 ble naboen hans funnet drept og politiet uttrykte interesse for å snakke med McAfee som etter å ha postulert sin uskyld, gjemte seg for politiet og rømte.

Centre Penitenciari Brians er et spansk fengselskompleks med to køyesenger i hver celle. De innsatte får servert kalde pølser og gårsdagens brød. Det er ikke uvanlig at innsatte tar livet av seg. 

John McAfee ble holdt fanget i Centre Penitenciari Brians etter at spanjolene arresterte ham i oktober ifjor på begjæring fra amerikanske myndigheter. De tok ham på flyplassen i Barcelona på vei til Istanbul. 

Spansk høyesterett besluttet å etterkomme amerikanernes begjæring om utlevering. Bare timer etter beslutningen var fattet, var var ikke John McAfee i de levendes tall.

Anklaget for skatteunndragelse

Amerikanerne anklaget ham for i fire år å ha unndratt skatt for inntekter på kryptovalutaer hvor han var blant de tidlige investorene. De hevdet også at han hadde inntekter fra konsulentvirksomhet og salg av rettigheter til en dokumentar. McAfee innrømmet at han av prinsipielle grunner ikke hadde betalt skatt på ti år. 

Anklagene kom ifølge McAfee først da han stilte som presidentkandidat i 2016 og han hevder at de var politisk motivert.

McAfee ble kjent på 1980-tallet da han grunnla McAfee Associates. McAfee selv trakk seg i 1994 og selskapet ble kjøpt av Intel for 7,7 milliarder dollar i 2010. 

McAfees svidde fort av pengene han fikk for dataselskapet. Han ble hardt rammet av lavkonjunkturen og 2009 satt han igjen med fire av de hundre millioner dollar han hadde fått for selskapet.

Han startet selskapet QuorumEx i Belize som skulle produsere urtebasert antibiotika. Men laboratoriet ble raidet i 2012 av politiet på grunn av mistanke om at han produserte metamfetamin. Han ble aldri siktet, men laboratoriet ble stengt. Da politiet kom fant de McAfee til sengs med en 17 år gammel jente.

Senere samme år ønsket politiet å snakke med McAfee etterat naboen Gregory Faull ble funnet drept. Faull hadde tilsynelatende hatt problemer med McAfees livsstil. McAfee rømte og ble en måned senere arrestert i Guatemala. Da han skulle deporteres til Belize spilte han hjerteinfarkt – og det fungerte. Han ble sendt til Miami hvor han møtte Janice Dyson, en tidligere prostituert som han giftet seg med.

I 2013 kjøpte Warner Brothers rettighetene til Wired-artikkelen ‘John McAfee’s Last Stand‘ og gjorde den til filmmanus.

I et intervju med USA Today i 2015 sa McAfee at han ble jaget av leiemordere som var sendt av myndighetene i Belize, og en FBI-agent benektet ikke påstandene. Han bodde i Lexington Tennessee, sammen med sin kone Janice hvor han holdt seg med et arsenal av håndvåpen, personlig livvakt, to pitbuller og kjørte rundt i en SUV med skuddsikkert glass og spesialinstallerte alarmer.

I 2015 fikk McAfee oppmerksomhet da han stilte som presidentkandidat for Libertarian Party. McAfee stilte også opp i 2020-valget.

Han ble i en «dokumentar» fra 2016: «Gringo: The Dangerous Life of John McAfee», noe spekulativt beskyldt for nok et drap.

I 2019 ble han arrestert i Den dominikanske republikk for å bringe med seg våpen av militært format ombord på en yacht. Han sier selv at han ble møtt av soldater før han fikk tid til å deklarere våpnene.

I oktober 2020 ble han igjen arrestert, denne gang på oppdrag fra amerikanske myndigheter. Det fengselsoppholdet endte da fengselsbetjentene klokken 18 den 23. juni 2021 fant McAfee hengende i cellen sin – til tross for at han kunne anket rettens avgjørelse. I fengselet hadde McAfees oppførsel vært eksemplarisk, han forårsaket ingen problemer og mottok ingen disiplinærtiltak. Han hadde ikke vist det minste tegn til selvmordsadferd, ingen forebyggingsprotokoll var iverksatt. Innsatte med selvmordsadferd blir ledsaget av en medfange 24 timer i døgnet. 

McAfees argumenter for ikke å bli utlevert til USA ble underkjent av domstolen. De godtok heller ikke McAfees appell om å slippe utlevering av humanitære grunner; at en utlevering som i realiteten ville betydd livstidsdom for en 75 år gammel mann.

Da McAfee hadde rettens avgjørelse i hånden klokken 16, ba han om å få tilbringe litt tid for seg selv i cellen. To timer senere fant fengselsbetjentene ham.

Konspirasjonsteorier

Mange nektet å tro at han tok livet av seg. På Facebook fant vi dette i en lukket gruppe:

– USA har nettopp selvmyrdet enda en av sine fremste kritikere/varslere: Denne gangen John McAfee. (…) På mange måter er han den siste offentlige representanten jeg vet om for USAs frihetsidealer og han har oppfordret folk til å trosse myndighetenes kontroll. Dermed har de angrepet ham, slik de angrep Kim Dotcom (IT-millionær som ga Wikileaks store donasjoner og representerte mye av det samme).

USAs myndigheter angrep ham først med sexanklager (slik de gjorde med Assange) og slang deretter på noe «skattesnylting» (enda han neppe har tjent kryptopengene sine i USA). Til slutt fikk de arrestert ham i Spania. Der ble han altså epsteinet.

Dette er ordentlig trist og guffent.

Er det noen som tror norske myndigheter gjør jobben sin og beskytter oss fra USA?

Han stilte som presidentkandidat i USA i 2016. Nå vet vi jo at USA ikke har noe ekte demokrati, men et topartisystem der attpåtil både kandidatvalg og avstemninger ofte rigges, men han stilte altså teoretisk sett som presidentkandidat for Libertarians.

Dette hadde vært litt av en president for «the powers that be»!

Denne artikkelen er i stor grad basert på en artikkel fra samme penn på Politainment.no 2021.

 

Kjøp Kents bok her!

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.