Satellittbilde av solformørkelse: Hinode / XRT via Wikimedia Commons. Twitter-logoen er påført av Document.

Fredag den 28. oktober ble solen sort, og det er Elon Musks skyld. For det var dagen da Musk overtok Twitter og begynte med å sparke flere av plattformens direktører – blant dem toppsjefen Parag Agrawal. Og mange flere vil bli sparket, har Musk varslet.

På venstrefløyen – eller hva man nå skal kalle den – er det gråt og tenners gnissel. For hva skal de gjøre når hvem som helst kan komme til orde? For de venstreorienterte består ytringsfriheten i friheten til å undertrykke enhver ytring som truer deres meningsmonopol.

Før verdens rikeste mann blandet seg inn, kunne de hygge seg med å stenge kontoen til Donald Trump, henge ut radioverten Joe Rogan for oppdiktede anklager, sensurere historien om Biden-klanens korrupsjon og utsalg av amerikanske interesser til diverse utenlandske despoter, og så videre.

Hva skal de gjøre nå?

Foreløpig kan de jamre – som en kommentator som skriver at «det er som om helvetes porter har åpnet seg». En annen venstreorientert lyriker bemerker at «det føles som den siste kvelden i en berlinsk nattklubb i Weimar-Tysklands tussmørke».

Og alt dette fordi Musk har lovet at også høyreorienterte kan få plass på Twitter.

Men venstrefløyen har i det minste stadig Google, som ifølge en ny undersøkelse favoriserer Demokratiske kandidater til mellomvalget over Republikanske i 83 prosent av tilfellene.

Og det er fullt forståelig, for venstrefløyen har det med demokratiet som den har det med ytringsfriheten: Hvis de røde ikke har makten, er det ikke demokrati. Derfor er de fullt moralsk berettiget til å treffe enhver forholdsregel for å holde modstanderne sine nede.

Tatt i betraktning venstrefløyens nesten totale kontroll over de trykte, elektroniske og digitale mediene, er det uforståelig at Republikanerne ligger an til å vinne mellomvalget om ti dager, og Demokratene utfolder febrilske bestrebelser for å hindre at noe så udemokratisk kan skje.

Og de har vist før at de har sine metoder.

 

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.