Christina Pletten følger samme mal som Joy Reid, Rachel Maddow, Nicole Wallace, Dana Bash og Jan Psaki: Hvis virkeligheten går deg imot, så ignorer den! De fortjener ikke å bli kalt liberale, de er illiberale journalister. Når Trump dundrer frem og tar primærvalget med storm, sier de at han representerer en sekt! At det er en kult.

New York Times har avslørt at Elon Musk besøkte Trump i Mar-a-Lago to dager før Supertirsdag. Det utløser mange spekulasjoner i hodet på Pletten, og hun kan koke sammen mye av ingenting.

Trump + Musk er en match fra helvete

Det er alltid noe djevelsk på ferde når samtalen dreier seg om Trump, og i den senere tid også Musk. Kan det være i hodene til journalistene at djevlene sitter?

De siste ukene har han gjentatte ganger pushet et typisk Trump-budskap til sine 175 millioner følgere. Musk hevder blant annet at Biden og Demokratene slipper inn ulovlige immigranter i USA for å «rigge valget».

  • En superrik elite, intriger og populisme: Er dette starten på slutten for supermakten USA? Romerriket falt etter et lignende mønster. Hør podkasten Dypdykk:

De illiberale journalistene fråtser i apokalyptiske fantasier. Invasjonen er visst bare en innbilning, slik det er i Europa.

Musks eierskap av X gjør et potensielt samarbeid med Trump spesielt eksplosivt og ubehagelig. Det kan bli en farlig allianse på så mange måter, der penger, makt, propaganda og konspirasjonsteorier møtes i en ekkel miks.

Musk reddet ytringsfriheten i USA. Da er han øyeblikkelig en trussel, men mot hva? Mot ytringsfriheten, ifølge illiberale journalister. Ytringsfrihet krever nemlig «rekkverk», regler, overvåking og straff. Det er de helt bekvemme med. Derfor ga de seg til å mistenkeliggjøre og hetse Musk i flokk.

Trumps Twitter-konto ble sperret i 2021 etter stormingen av Kongressen. Musk vil ha ham tilbake. Det kan gi nytt liv til plattformen, som har strevet med å holde på annonsører.

Etter at Musk overtok, er X blitt stadig mer preget av det konspiratoriske landskapet på ytre høyre. Da tv-profilen Tucker Carlson fikk sparken fra Fox News, fikk han et enda større publikum via et samarbeid med Musk. Det har han blant annet brukt til å fremme russisk propaganda og gjøre et mye omtalt intervju med president Vladimir Putin.

Før var det Orange Man Bad, nå har også Musk og Tucker fått den betegnelsen.

Hva er det som kjennetegner dem? De er vinnere.

Og Aftenposten, Pletten og Jan Psaki?

De er tapere.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.