Åtte Republikanske kandidater stilte til debatt for Fox News onsdag i Milwaukee. Men dette er ingen vanlig primærvalkamp. Favoritten var ikke med. Det var han ikke fordi han leder så enormt at han ikke så behovet for å stille.

Trump får dermed vist at han stiller i en klasse for seg, på linje med den sittende presidenten som heller ikke vil debattere sin hovedutfordrer, Robert Kennedy Jr.

Men mens Biden synker ned i en sump av korrupsjon uten at det foreløpig har kommet noen rettslige skritt, er det Trump som har fire tiltaler mot seg.

De har virket motsatt: Oppslutningen har økt.

Den virkelige kampen foregår derfor utenfor tv-arenaen.

Fox News er en del av denne kampen. Murdoch-familien har for lengst vendt seg mot Trump og det toppet seg da ledelsen sparket Tucker Carlson 24. april.

Tucker var for frittgående i forhold til krigen i Ukraina og 6. januar.

Tucker har siden  vist at han ikke lar seg munnbinde og har nå sitt eget show på Twitter/X, hvor han scorer titalls millioner seere.

I natt intervjuet han Trump. Etter bare noen timer hadde 74 millioner sett intervjuet. Tucker er en fenomenal journalist og Trump snakker om hva det skal være. Det er nesten et problem. Trump snakker for mye. Han er ustoppelig.

Men den som har sett opptak av Biden på Hawaii forstår at de har en president som ikke lenger fungerer mentalt. Forverringen er nå så alvorlig at den ikke lar seg skjule. Den tyter frem i hver eneste opptreden. Ordene kommer usammenhengene, han husker feil eller slett ikke.

Det verste er imidlertid at han viser sin sanne karakter. På amerikansk kalles det con man: En som systematisk gjør det som er opportunt i øyeblikket, som bare tenker på å dra fordel av en situasjon, helt uten karakter eller respekt for andres følelser.

Da Biden skulle «trøste»  befolkningen på øya hvor 118 er funnet brent til døde og 1.100 er savnet, mange av dem barn, ville han fortelle om at han og Jill også vet hva brann er. Det hadde nesten begynt å brenne på kjøkkenet deres for mange år siden. Heldigvis ble det ikke til noe, men tenk hva det kunne ha blitt! Der sto Corvetten og pus.

En normalt oppegående person ville aldri funnet på å trekke frem en slik historie, men Biden har ingen sperrer og avslører sin sanne karakter.

I 2020 påsto man at en god del velgere sa at de stemte Biden fordi han ikke var Trump. Nå er det omvendt.

Syv av åtte kandidater ved onsdagens debatt sa de ville støtte Trumps kandidatur selv om han ble dømt. Asa Hutchinson var den eneste som ikke ville. Senere trakk også Chris Christie sin støtte.

Den som ser intervjuet med Tucker ser en meget oppegående person, med alle evner intakt, med en fenomenal hukommelse og et svar på alt.

På spørsmål om USA beveger seg mot borgerkrig svarer Trump at han ser sterke følelser, sterkere enn i både 2016 og 2020: Hat og kjærlighet.

Alt kan skje.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.