Fox News anklager sin tidligere stjerne Tucker Carlson  for kontraktsbrudd etter at han har hatt premiere på sitt eget program på Twitter, melder Axios.

Dagen etter at Carlson hadde sitt første Twitter-program, så ble Carlsons advokater kontaktet av advokater som representerer Fox New. Dette fremgår i en kopi av brevet som Axios har fått tilgang til.

Carlson-advokat Bryan Freedman sier i en uttalelse til Axios at Fox karakteriserer seg som en forkjemper for ytringsfriheten, og at de «prøver å ta fra Tucker Carlson hans rett til å uttrykke seg fritt fordi han brukte sosiale medier til å dele sine tanker om aktuelle saker». (NTB)

Ifølge kontrakten med Fox News, som henviser til Twitter-innlegget, sier Fox News via sine representanter til følgende:

– Pursuant to the terms of the Agreement, Mr. Carlson’s ‘services shall be completely exclusive to Fox.

Spørsmålet er om Fox News egentlig kan forby Carlson å legge ut saker på Twitter.

Carlson har skaffet seg allierte, som den tidligere NFL-superstjernen Brett Favre, som utøver press mot Fox News for at de skal frigjøre Carlson fra kontrakten. Men dette ønsker neppe Fox News.

A source told Axios that Carlson was told by a senior Fox executive that the network’s goal is to keep him sidelined until 2025.

Murdoch-familien er motstandere av Donald Trump, og ønsker trolig å forhindre at Carlson får muligheten til å påvirke presidentvalget i november 2024.

Monologen Tucker la ut på Twitter tirsdag er allerede sett over 90 millioner ganger.

Les også:

Tucker tilbake, første monolog på Twitter: Tautologi

Kjøp billetter til boklansering i Oslo den 8. juni her! Vi får med Alf. R. Jacobsen på videolenke.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.